Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Hydina

Tahitské kurča

Suroviny: 1 kurča, 6 PL masla, 1,2 dcl vermútu - alebo dezertného sladkého vína, soľ, korenie, 1 PL nasekaného rozmarínu, 1 čL karí korenia, 2 PL worcestrovej omáčky, 2 PL sojovej omáčky, pár kvapiek tabasca.

Postup: Do rozpusteného masla pridáme vermút, rozmarín, karí, sojovú aj worcestrovú omáčku a pár kvapiek tabasca. Dobre premiešame a zmes veľmi pomaličky varíme asi 30 minút. Kurča očistíme, oúpláchneme a pokrájame na porcie. Naporcované kúsky kurčaťa osolíme, okoreníme a opekáme na ražni alebo na rošte nad dreveným uhlím. Počas opekania - griľovania porcie kurčaťa potierame uvarenou omáčkou.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 03. 06. 2009 | 2157 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18193 hl.)
 
Jednoduché (5537 hl.)
 
Lacné (5229 hl.)
 
Overené - tradičné (4866 hl.)
 
Je mi to jedno (4818 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38643
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server