Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Špeciality

Veľkonočná bašta

Suroviny: 1,5 kg bravčového karé bez kosti, 150 g oravskej slaninky, 150 g bravčového bôčika (tenké plátky), 1 pór, 3 rôznofarebné papriky, 150 g syra typu Eidam, väčšia hrsť sušených húb, 2 mrkvy, 2cibule, farebné korenie, olej.

Postup: Do mäsa narežeme otvor- kapsu. Do tenkých plátkov bôčika zabalíme kúsky póru, papriky, syra alebo húb. Vložíme ich do narezanej kapsy v mäse. Do naplnenej kapsy po bokoch vtlačíme mrkvy, ktoré sme vopred asi 5 minút obvarili vo vriacej vode a schladili. Potom otvor v mäse uzavrieme ihlicami, aby náplň nevytiekla. Na panvici s horúcim olejom mäso prudko opečieme zo všetkych strán, aby sa zatiahlo. Opečené mäso obalíme v rozdrvenom farebnom korení. Potom mäso obalíme plátkami oravskej slaninky a previažeme ho niťou, aby držalo pekný valcovitý tvar. Na pekáč rozložíme nahrubo nakrájanú cibuľu, na cibuľu položíme pripravené mäso a podlejem vodou. Mäso zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200*C. Pečieme asi 1 hodinu. Potom alobal odstránime a mäso ešte pečieme odokryté asi 30 minút. Počas pečenia podľa potreby podlievame vodou a polievame mäso výpekom. Po upečení z mäsa odstránime nite a ihlice. Následne mäso pokrájame na 1 cm hrubé plátky. Výpek z mäsa zahustíme múkou a dochutíme kúskom masoxu alebo hubového bujónu. Túto baštu podávame s varenými šťuchanými zemiakmi, poliate výpekom a s kyslou uhorkou. Môžeme tiež servírovať na studeno na obloženej mise.

Zdieľaj recept | Pridané dňa 08. 03. 2008 | 2045 x prečítané | Počet komentáov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18167 hl.)
 
Jednoduché (5510 hl.)
 
Lacné (5206 hl.)
 
Overené - tradičné (4845 hl.)
 
Je mi to jedno (4796 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 38524
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server