dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Hríby

Zapečený chlieb s hubovou zmesou

Suroviny: 8 krajcov tmavého chleba, 200 g húb, 100 g tvrdého syra, 1 vajce, 1 lyžica hladkej múky, 3 lyžice masla,soľ, korenie, maslo na potretie chleba.

| Pridané dňa 09. 06. 2009 | 4572 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Huby s nivou

Suroviny: 500 g šampiňónov, 200 g nivy.

| Pridané dňa 09. 06. 2009 | 2963 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Hubový nákyp s karfiólom

Suroviny: 200 g šampiňónov alebo iných čerstvých húb, 1 stredne veľkú hlávku karfiólu, 1 cibuľa, 4 vajcia, 4 lyžice masla, 70 g hladkej múky, soľ, korenie, podľa chuti zelená petržlenová vňať alebo pažítka, tuk na vymastenie pekáčika.

| Pridané dňa 09. 06. 2009 | 2778 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Hubovec zo šampiňónov

Suroviny: 6 ks rožkov alebo žemlí, 1 cibuľa, 2 vajcia, 100 ml mlieka, 1 lyžíca hrubej múky, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 2 lyžíce masla, 400 g šampiňónov, soľ, korenie, rasca.

| Pridané dňa 09. 06. 2009 | 2870 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Hubový guláš s paprikami

Suroviny: 350 g zmesi húb, 1 veľká cibuľa, olej, sladká paprika, 3 čerstvé papriky, rajčinový pretlak, soľ.

| Pridané dňa 09. 06. 2009 | 2459 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Hubové rizoto s cesnakom

Suroviny: 2 dkg sušených húb, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice oleja, 25 dkg ryže, 200 ml bieleho vína, 800 ml zeleninového vývaru, 15 dkg šampiňónov, 20 dkg nakladaných hríbikov, 30 dkg rajčín, 1/2 hlávky hlávkového šalátu, soľ, biele mleté korenie, 5 dkg strúhaného syra.

| Pridané dňa 09. 06. 2009 | 3840 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Zapečené huby s hermelínom

Suroviny: 600 g hlavičiek húb, 2 ks Hermelínov,1 väčšia cibuľa,5 strúčikov cesnaku, 3 vajcia, vegeta, korenie, olej.

| Pridané dňa 09. 06. 2009 | 2560 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Hubové fašírky

Suroviny: 500 g húb, 2 lyžice oleja, 2 cibule, 2 vajcia,rasca, 6 strúčikov cesnaku, pór, 1 lyžica sójovéj omáčky, 1 lyžica solamylu.

| Pridané dňa 09. 06. 2009 | 4904 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Hubové rizoto

Suroviny: 500 g ryže, 750 g húb, 100 g slaniny, 1 cibuľa, 1 kocka masoxu, 150 g syr parmezán, olivový olej, soľ, korenie, oregáno, tymián.

| Pridané dňa 09. 06. 2009 | 2629 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Hubová praženica

Suroviny: 800 g čerstvých húb, 1 cibuľa, 100 g masla, 8 ks vajec, soľ a korenie.

| Pridané dňa 09. 06. 2009 | 4598 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Veľkopopovické kurča

Suroviny: 1 kurča, soľ, grilovacie korenie, 1 cibuľa, 0,5 l piva Veľkopopovický kozel

| Pridané dňa 09. 06. 2009 | 2273 x prečítané | Počet komentárov: 1 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Tonkove kurča

Suroviny: 1 kurča, olej, cibuľa, mrkva, zeler, petržlen, soľ, korenie, bobkový list, borievky-(jalovec), dva malé rajčinové pretlaky, cukor, malý kečup, cesnak, provensálské korenie. Halušky: 400g hrubej múky, 2 zarovnané lyžičky soli, 1 dl mlieka.

| Pridané dňa 08. 06. 2009 | 2326 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Indiánske kurča

Suroviny: Kurča, grilovacie korenie, 1 cibuľa, 1 jablko, zeler, soľ, maslo, brusnicový alebo ríbezľový kompot.

| Pridané dňa 08. 06. 2009 | 2350 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Tatranské kurča

Suroviny: Kurča, šampiňóny, 1 cibuľa, pór, šťava k bravčovému mäsu (z kocky), syr eidam, solamyl, olej, soľ, petržlenová vňať, rajčina, cesto ako na zemiakové placky- (babky), anglická slanina.

| Pridané dňa 08. 06. 2009 | 2726 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Indické karí kura

Suroviny: 1 kura, soľ, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky koriandru, 1 lyžička zázvoru, 2 lyžičky kari, 1 lyžíca kečupu, worcestrová omáčka, olej.

| Pridané dňa 08. 06. 2009 | 3361 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Indické kurča

Suroviny: Kurča, biely jogurt, cibuľa, muškát. oriešok, škorica, mleté čierne korenie, bobkový list, hrebíček, cesnak, mletá paprika, kečup, soľ.

| Pridané dňa 08. 06. 2009 | 2329 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nátierky

Najrýchlejšia nátierka

Suroviny: 1 nízkotučný tvaroh- (250 g), 1 kelímok jogurtovej zálievky na šalát, pažítka alebo vňať jarnej cibuľky.

| Pridané dňa 06. 06. 2009 | 3230 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nátierky

Tvarohová nátierka s cesnakom

Suroviny: 250 g tvarohu, 100 g masla, 1 tatarská omáčka, cesnak podľa chuti, soľ.

| Pridané dňa 06. 06. 2009 | 4302 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nátierky

Budapeštianska nátierka

Suroviny: 250 g mäkkého tvarohu, 1/8 masla, 2 lyžičky horčice, 1/2 sardelovej pasty, 2 lyžičky sladkej papriky, 2 lyžičky oleja.

| Pridané dňa 06. 06. 2009 | 5017 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nátierky

Mrkvová nátierka s tvarohom a bielou reďkovkou

Suroviny: 100 g najemno nastúhanej mrkvy, 80 g nastrúhanej bielej reďkovky, 140 g tvarohu, 100 g masla, 2 vajcia uvarené natvrdo, pažitka, soľ.

| Pridané dňa 06. 06. 2009 | 4646 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nátierky

Nátierka z tvarohu a sardiniek

Suroviny: 200 g mäkkého tvarohu, 1 krabička sardiniek v oleji, 1 vajce uvarené natvrdo, kyslá uhorka, korenie, soľ.

| Pridané dňa 06. 06. 2009 | 3036 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nátierky

Výborná tvarohová nátierka

Suroviny: 250 g tvarohu, 4 PL tatarskej omáčky, 1 PL horčice, 1 lyžička worcestru, 1 cibuľa, 1 kyslá uhorka, 1 zelená paprika, 1 lyžička vegety, soľ, korenie.

| Pridané dňa 06. 06. 2009 | 4705 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nátierky

Vajcová nátierka

Suroviny: 5 natvrdo uvarených vajec, 250 g mäkkého tvarohu, 80 g masla, 6 strúčikov cesnaku, mlieko, korenie, soľ.

| Pridané dňa 06. 06. 2009 | 3303 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nátierky

Ostrá nátierka s Nivou

Suroviny: 200 g nivy, 1 lučina, 3 vajcia 100 g masla, 100 ml kyslej lahôdkovej smotany, niekoľko nakladaných chilli papričiek - alebo feferóniek, štipka soli.

| Pridané dňa 06. 06. 2009 | 3753 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Ruské kura

Suroviny: 1 kurča, 125g masla, 2 cibule, niekoľko strúčikov cesnaku, soľ.

| Pridané dňa 06. 06. 2009 | 2638 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Francúzské kura

Suroviny: Kurča, tavený syr, bylinky ( petržlenová vňať, pažítka, žerucha, estragón ), soľ,

| Pridané dňa 06. 06. 2009 | 2438 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Belgické kura

Suroviny: Kurča, citronová šťava, zeler, pór, mrkva, bylinky (bobkový list, tymián, petržlenová vňať), cibuľa, hrebíček, víno, korenie, soľ.

| Pridané dňa 06. 06. 2009 | 2545 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Toskánske kurča

Suroviny: Kurča, soľ, olej, cesnak, lístky šalvie, biele víno, rajčiny, korenie.

| Pridané dňa 05. 06. 2009 | 2364 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Katalánske kura

Suroviny: 1 kurča, 100g masla, 200g rajčín, 1 väčšia cibuľa, pár guličiek čierneho korenia, soľ.

| Pridané dňa 05. 06. 2009 | 2776 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kanadské kura

Suroviny: Kurča, 2 poháre vody, 1/8 masla, 1 hrnček nakrájanej cibule, 1/2 spohára kečupu, 1 PL octu, soľ, korenie, curry, chilli, 1/2 lyžičky cukru, 1/2 citronu, 3 strúčiky cesnaku.

| Pridané dňa 05. 06. 2009 | 3597 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Surinamské kurča v kapuste

Suroviny: 1 celé vypitvané a očištené kurča, 500g kyslej kapusty, 1 veľká cibuľa, 1 feferonka, 1 červená kápia, 1/4 lyžičky mletého zázvoru, 100g slaniny, 2 lyžice oleja, soľ.

| Pridané dňa 05. 06. 2009 | 2249 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Plnené jarné kurča

Suroviny: 1 kurča, kuracie pečienky, 2 vajcia, 3 žemle, 1 PL masla, mlieko, soľ, muškátový kvet, 1 čL nasekanej petrželky, 1 PL spařených rozsekaných žihľavových listov, olej. (Žihľavu môžeme nahradiť listovým špenátom.)

| Pridané dňa 05. 06. 2009 | 2446 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Plnené kurča zgödöllö

Suroviny: Pro 4 osoby - 1400g kureniec (2 ks), 100g húb, 150g kuracích alebo husacích pečienok, 100g masla, 20g soli, 3g mletého korenia, 30g petržlenovej vňate, 4 ks žemlí, 2 dl mlieka, 4 ks vejec, 1g majoránky, 200g slaniny, 0,5 dl oleja.

| Pridané dňa 05. 06. 2009 | 2457 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Pečené kurča s jarnou zeleninou

Suroviny: 1 kurča, soľl, 150g zeleniny (mrkva, zeler, petržlen, pór, kaleráb), 2 PL oleja, 2 mladé cibuľky.

| Pridané dňa 04. 06. 2009 | 2279 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Pečené kurča v zelenine

Suroviny: 2 porcie pečeného kurčaťa, 1 cibuľa, 2 PL oleja, 50g netučného párku alebohydinovej salámy, mletá sladká paprika, 300g rajčín, 150g vareného karfiolu, 2 sterilizované uhorky, soľ, sójová omáčka, trocha šťavy z pečeného kurčaťa, petržlenová vňať.

| Pridané dňa 04. 06. 2009 | 2998 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 526-560 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18644 hl.)
 
Jednoduché (5954 hl.)
 
Lacné (5735 hl.)
 
Overené - tradičné (5349 hl.)
 
Je mi to jedno (5295 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 40977
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server