dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Zemiaky

Rímske zemiaky

Suroviny: 3/4 kg zemiakov, 1/2 kg rajčín, 3 PL masla, soľ, bazalka, tymian, 200 g syru Mozarella, 2 dcl smotany.

| Pridané dňa 04. 05. 2009 | 2936 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Zemiakovo-zeleninové zapekané pyré.

Suroviny: 600 g zemiakov, 400 g mrkvy, 120 g anglickej alebo oravskej slaninky, soľ, korenie, 2,5 dcl mlieka, 8 vajec, 1 červená cibuľa, viazanička petržlenovej vňate, maslo na vymastenie pekáčika.

| Pridané dňa 27. 04. 2009 | 3771 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Slané palacinky, plnené kuracím mäsom

Suroviny: 400 ml mlieka, 160 g hladkej múky, 3 vajcia, soľ, 50 g roztopeného masla, tymian, kôra z 1 pomaranča. PLNKA: 400 g kuracieho mäsa z prsíčok, 200 g čerstvých šampiňónov, 1 viazanička jarnej cibuľky, soľ, korenie, 250 ml kyslej smotany, pomarančová šťava.

| Pridané dňa 27. 04. 2009 | 6238 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

zemiakové guľky s oškvarkami

Suroviny: 1 kg zemiakov uvarených v šupke, 80 g detskej krupice, 200 g hrubej múky, 1 vajce, soľ. PLNKA: 150 g oškvarkov, 150 g slovenskej točenej salámy, 1 PL masti, 1 cibuľa, 2 PL strúhanky, korenie, soľ. NA POLIATIE: 1 cibuľa, 1 PL masti.

| Pridané dňa 27. 04. 2009 | 2858 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kuracie rezne s Nivou a mandľami

Suroviny: 500 g kuracích rezňov z prsíčok, 100 g syru NIVA, 1 kocka Maggi- zlatá šťava z pečeného mäsa, vegeta, 10 ošúpaných mandlí, olej, hladká múka, mladé hráškové lusky.

| Pridané dňa 22. 04. 2009 | 2388 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kuracie rezne "Balkán"

Suroviny: 200 g farebných paprík, 1 vrecko (Vitana-zmes) "šťava ku kurčaťu", 500 g kuracích rezňov (prsíčka), 100 g čerstvých šampiňónov, 3 PL oleja, soľ.

| Pridané dňa 22. 04. 2009 | 2369 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Morčacie rezne v ovocnej omáčke

Suroviny: 800 g morčacích prsíčok, 1 čL borievok, 200 g sušených sliviek, 1 pohár šťavy z čiernych ríbezlí, soľ, korenie, cukor, 3 pomaranče, olej.

| Pridané dňa 21. 04. 2009 | 2322 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčové rezne so smotanovou omáčkou

Suroviny: 500 g bravčového karé s kosťou - (posekané na rebierka), soľ, masť, cibuľa, 1 malá lyžička mletej papriky, rasca, 1/4 L kyslej smotany, 1 PL hladkej múky, citrónová šťava, 1 feferónka.

| Pridané dňa 21. 04. 2009 | 3870 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Hovädzie rezne na slanine

Suroviny: 500 g hovädzieho mäsa zo stehna, 1 PL hladkej múky, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, masť, 1 cibuľa, 50 g údenej prerastenej slaninky, hovädzí vývar (z kocky).

| Pridané dňa 21. 04. 2009 | 3502 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Opačné hovädzie rezne "Gabriel"

Suroviny: 800 g hovädzieho zadného mäsa, soľ, korenie, strúhanka, 4 vajíčka, olej na vyprážanie, 3 dcl hovädzieho vývaru, 1 tmavé pivo, 1 dcl červeného vína, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku.

| Pridané dňa 21. 04. 2009 | 4599 x prečítané | Počet komentárov: 1 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bátovské rezne

Suroviny: 800 g bravčového vykosteného karé, soľ, 100 g oštiepku alebo údeného syra, 100 g domácej údenej klobásky, 3 vajcia, trocha mlieka, hladká múka, strúhanka, olej na vypraženie.

| Pridané dňa 20. 04. 2009 | 2993 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Rezne so sardelovým očkom.

Suroviny: 4 bravčové rezne (zo stehna alebo z karé), 4 sardelové očká, 4 lístky mäty, 1 rajčina, 2 strúčiky cesnaku, soľ, olej.

| Pridané dňa 03. 04. 2009 | 2619 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Slané pečivo

Oškvarkové pagáčiky

Suroviny: 500 g hladkej múky, 250 g Palmarínu (alebo bravčovej masti), 1 vajce, 1 žĺtok, 1 čL soli, 2 dcl mlieka, 30 g kvasníc, 1 čL cukru, 2 dcl pochúťkovej smotany, 250 g pomletých oškvarkov, 1 vajce na potretie pagáčikov.

| Pridané dňa 03. 04. 2009 | 4486 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Jablkové koláčiky

Suroviny: 100 g kryštáľového cukru, 1/2 balíčka vaniľkového cukru, 2 vajcia, 150 g Palmarín alebo Hera, 300 g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 2-3 jablká.

| Pridané dňa 03. 04. 2009 | 2925 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Kinder koláč

Suroviny: 1L mlierka. 9 vajec, 2 a 1/2 balíčka vanilkového pudingového prášku, 300 g masla, 100 g vlašských orechov, 20 PL kryštáľového cukru, 3PL hladkej múky, 3 PL strúhanky, 2 PL kakaa, 1,5 PL oleja, 100 g kúpeného čokoládového krému, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 2 šľahačkové smotany, 1 stužovaš šľahačky, soľ.

| Pridané dňa 03. 04. 2009 | 9150 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Šaláty

Tuniakový šalát

Suroviny: Drobnejšie cestoviny-(vrtuľky alebo kolienka), konzerva tuniak vo vlastnej šťave, 1 dcl bieleho vína, 2 žĺtky, 1/2 čL nastruhanej citrónovej kôry, 1 PL citrónovej šťavy, štipka soli, 40 g masla, 1 dcl sladkej smotany, kôpor.

| Pridané dňa 24. 03. 2009 | 3034 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kurča podľa Jiřiny Bohdalovej

Suroviny: Olej, po 100g koreňovej zeleniny-(mrkva, petržlen, zeler), soľ, korenie, 3 strúčiky cesnaku, rajčinový pretlak, kečup, 2 bobkové listy, 4-5 guličiek borievok, provensálske korenie.

| Pridané dňa 24. 03. 2009 | 2423 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kuracie prsia "pikant"

Suroviny: 700 g kuracích prsíčok, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 3 PL olivového oleja, 6 PL sojovej omáčky, 1/2 šL čilí pasty (alebo mleté čilí), 2 PL citrónovej šťavy, 4 mladé jarné cibuľky, 4 PL marhuľového džemu, 1čL mletého zázvoru, soľ, olej na praženie.

| Pridané dňa 24. 03. 2009 | 3685 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Šaláty

Sviatočná mäsiarska roláda

Suroviny: 1 kg hovädzieho mäsa zo stehna (biela pečeň), 600 g bravčového pliecka, 400 g bravčového bôčika, 100 g oravskej slaninky, horčica, soľ, korenie, mletá sladká aj štipľavá paprika, celá rasca, hladká múka,5-6 prelisovaných strúčikov cesnaku. olej.

| Pridané dňa 10. 03. 2009 | 3339 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Studené jedlá

Plnené vajcia "labužník"

Suroviny: 4-6 vajec, 250 ml kyslej smotany, 100 g dusenej šunky, 100 g masla, 1 plechovička sardelových očiek, 2 PL horčice, 2 PL kečupu, 1 PL octu, 2 čL práškového cukru, soľ, korenie.

| Pridané dňa 05. 03. 2009 | 3523 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Maďarský guláš - (perkelt) po slovensky

Suroviny: 3 PL bravčovej masti, 1 kg hovädzieho mäsa- (predné alebo môčing), 3-4 cibule, 4-5 čl mletej červenej papriky, soľ, korenie, majoránka, 2 kocky hovädzieho bujónu na vývar, 2 dcl vína alebo piva na podliatie, 4 strúčiky cesnaku, 50 g údenej slaninky./ Keď pokrájame mäso na kocky, tak akú máme kopu mäsa, tak takú kopu by sme mali mať nakrájanej cibule./

| Pridané dňa 05. 03. 2009 | 9594 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Divina

Zajac načierno

Suroviny: 1 domáci zajac, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 1 petržlern, kúsok zeleru, niekoľko guličiek čierneho aj nového korenia, 1 voňavý klinček, 2 bobkové listy, hrsť mandlí, 6-8 sušených sliviek, 1/8 masla, 2 PL hladkej múky, 2 Pl cukru, 1 citrón, worcestrová omáčka, sterilizované brusnice.

| Pridané dňa 02. 03. 2009 | 3921 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Plnené mäsové taštičky

Suroviny: 4 väčšie bravčové rezne- (z karé alebo zo stehna), 4 strúčiky cesnaku, majoránka, soľ, korenie, 1 cibuľa, 150 g anglickej (oravskej) slaninky, syr Niva alebo hermelín, olej.

| Pridané dňa 02. 03. 2009 | 4024 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Plnené slané palacinky

Suroviny: Na palacinky: hladká múka, mlieko, 2 vajcia, štipka soli, olej. Na plnku: 200 g tenkých plátkov šunky, 12 ks oravských korbáčikov (údené alebo neúdené), 1 vajce, hladká múka, sezamové semiačka, trocha mlieka, olej. Recept z rodinného archívu poslala : "Tanikka"

| Pridané dňa 01. 03. 2009 | 5723 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Zemiaky "holoritky"

Suroviny: 1 kg zemiakov,50 g prerastenej údenej slaninky, soľ, masť, rasca. Recept poslala: Tanikka

| Pridané dňa 01. 03. 2009 | 2747 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčová roláda s kuracími pečienkami

Suroviny: 1 Kg bravčového mäsa (stehno alebo karé), 500 g kuracích pečienok, 3 rožky, strúhanka, soľ, korenie, vegeta, majoránka, 3 vajcia, mlieko, masť. 1 menšia cibuľa, zelená petržlenová vňať, poprípade horčica.

| Pridané dňa 28. 02. 2009 | 4106 x prečítané | Počet komentárov: 1 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Koložvárske mäsové gule

Suroviny: 800 g bravčového pliecka, 1 kg kyslej sudovej kapusty, 1 šálka uvarenej ryže, 2,5 dcl kyslej smotany, 1 veľká cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, vegeta, mleté čierne korenie, soľ, mletá paprika.

| Pridané dňa 26. 02. 2009 | 3025 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Koreniny

Cesnak kuchynský

Ide o vytrvalú (skôr len teoreticky) rastlinu, na báze so zloženou stlačene guľovitou cibuľou. Cibule sa delia na niekoľko dužinatých šupín (strúčikov), ktoré sú kryté spoločným obalom bielej až purpurovej farby. Pri oddělení strúčikov je možné takto cesnak vegetatívne rozmnožovať.

| Pridané dňa 25. 02. 2009 | 6230 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Koreniny

Kurkuma

Kurkuma alebo japonský šafrán je korenie zo sušeného mletého výhonku kurkumovníka dlhého (Curcuma longa), žltej farby. Pôvod je v južnej Ázii, najväčším producentom je India. Obsahuje asi 5 % éterického oleja (hlavné zložky sabinen, felandren a žlté farbivo kurkumín). Používá sa v curry korení. Niekedy sa výťažky z kurkumovníka používajú aj ako liek.

| Pridané dňa 25. 02. 2009 | 6165 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Koreniny

Škorica

Škorica je aromatická kôra škoricovníkov, stálezelených tropických stromov. Je aj liečivá, vyrába sa z nej silica, tinktúry, olej. Má korenisto nasladlú chuť a príjemnú vôňu, ktorú jej dáva hlavne obsiahnutá zlúčenina cinnamaldehyd. Pôsobí na chuť do jedla, celkovo osviežuje a podporuje trávenie.

| Pridané dňa 25. 02. 2009 | 9650 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Koreniny

Oregano

Oregano je vytrvalá, vlnato chlpatá bylina vysoká 20 až 90 cm. Kvety sú drobné, ružové. Koruna má trojcípy dolný pysk a vykrojený pysk horný. Kalich je trubkovito zvonkovitý. Kvitne v júli až septembri. Celá rastlina príjemne aromaticky vonia.

| Pridané dňa 25. 02. 2009 | 5496 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Koreniny

Šafrán

Ide o vytrvalé pozemné byliny, s plosko guľovitými hľúzami, ktoré sú zabalené do sieťkových starých listov a vonku majú niekoľko šupín (katafylov). Sú to pomerne nízke jednodomé rastliny s obojpohlavnými kvetmi.

| Pridané dňa 24. 02. 2009 | 5119 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Koreniny

Chilli paprička

Chilli paprička (namiesto chilli sa niekedy používa názov kayenské korenie) je plod predovšetkým exotických druhov krovitých paprík, rastúcich v trópoch a subtrópoch Indie, Číny, Japonska, Vietnamu, Afriky, Južnej a Strednej Ameriky, zvlášť Mexika. Hojne sa používajú aj na Balkáne.

| Pridané dňa 24. 02. 2009 | 6399 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Koreniny

Rozmarín

Rozmarín lekársky je stálezelená rastlina z čeľade hluchavkovitých krovitého vzrastu. Rozmarín je stálezelený, až 2 m vysoký, výrazne voňajúci ker. Stonky husté, rozvetvené, na spodnej časti drevnatejúce so šedastou kôrou. Listy sú úzke, priame, aromatické, zhora tmavé a lesklé, zospodu šedasté. Kvitne neskoro na jar a skoro v lete drobnými bielymi, či až modrými kvietkami.

| Pridané dňa 23. 02. 2009 | 4642 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Koreniny

Zázvor

Je neoddeliteľnou súčasťou indickej a čínskej kuchyne. Používa sa do sladkých aj slaných pokrmov: zázvorového pečiva, gulášu, pečených mäs, ale i piva alebo malinoviek. Čerstvý, sušený, varený aj nakladaný pôsobia priaznivo na ľudské zdravie. Dokáže prekonať rakovinu a je tradičným afrodiziakom. V obchode je známy zázvor čierny a zázvor biely; v Japonsku sa používa ružový zázvor.

| Pridané dňa 23. 02. 2009 | 3864 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 596-630 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18693 hl.)
 
Jednoduché (5998 hl.)
 
Lacné (5785 hl.)
 
Overené - tradičné (5405 hl.)
 
Je mi to jedno (5343 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41224
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server