Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Suroviny: NA CESTO:75 g hladkej múky, 65 g hrubej múky, 1/3 prášku do pečiva, 65 g masla, 2 čL práškového cukru, 2 čL vody, 1 vajce. NA NÁPLŇ: 1/2 kg jabĺk, 100 g kryštáľového cukru, 1 PL masla,vaniľka alebo vaniľkový cukor, citrón, 1 PL solamylu, mletá škorica. NA POSÝPKU: 250 g hladkej múky, 125 g masla, 100 g kryštáľového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vajce. NA OZDOBU: šľahačka, lesné ovocie, lístky medovky.
Suroviny: Po 1 PL celého čierneho a bieleho korenia, 5 guličiek nového korenia, 800 g odležaného mäsa z hovädzej sviečkovice alebo z roštenca, 1 PL oleja, soľ, 1/2 dcl koňaku (brandy), 1 PL masla, 4 dcl šľahačkovej smotany.
Suroviny: 600 g kuracích prsíčok, biele mleté korenie, soľ, 1 stredne veľký pór, strúčik cesnaku, olej. (mleté biele korenie a soľ môžeme doplniť aj kockou kuracieho bujónu.)
Suroviny: 1/2 kg hovädzieho mäsa zo stehna, 60 g masti, 1 cibuľa, soľ. NA PLNKU: 20 g ryže, 40 g hrášku, 1 vajce, 50 g šunkovej salámy, 1 PL hladkej múky, soľ, korenie.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.