dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Šaláty

Kolienkový (cestovinový) šalát

Suroviny: 2 šialky uvarených kolienok, 5 ks stredne veľkých rajčín, 2 zelené sladké papriky, 1 šalátová uhorka, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, 1 pór, 1 viazanička reďkovky, 1 PL plnotučnej horčice, 1 PL jemnej vegety, 1 čL mletého korenia, 150 g syra Inovec -(alebo iný podobný údený syr), 200 g Moravského mäsa alebo Debrecínskej, 1 kelímok bieleho jogurtu, 1 malý pohárik tatarskej omáčky.

| Pridané dňa 27. 11. 2008 | 3194 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Šaláty

Salámový šalát

Suroviny: 1/2 kg dietnej salámy, 4 väčšie sterilizované uhorky, 2 sterilizované feferónky alebo baranie rohy, 1/2 pohára sterilizovanej kápie, 1 veľká cibuľa, 2 PL oleja, 1 dcl kečupu, 1 PL soli, mleté čierne korenie, 1 PL cukru, 1 PL octu.

| Pridané dňa 27. 11. 2008 | 4225 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Domáce Rafaelo

Suroviny: 1 celý tuk CERA, 250 g práškového cukru, 1 dcl vody, 250 g sušeného mlieka, ošúpané mandle alebo lieskové orechy, kokosová múčka na obaľovanie.

| Pridané dňa 27. 11. 2008 | 5031 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

"Paškove" vianočné klobásky

Suroviny: Recept od majstra údenára p.Pašku z Prievidze. Na 10 kg klobás: 10 kg bravčového mäsa- (pliecko, bôčik, odrezky), 15 dkg cesnaku, 4 dkg mletého čierneho korenia, 4 dkg celej rasce, 15 dkg mletej sladkej papriky, 20 dkg soli, 50 g mletej pálivej papriky.

| Pridané dňa 27. 11. 2008 | 2515 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Pstruhy na modro

Suroviny: pstruhy, ocot, celé čierne korenie, cibuľa, bobkový list, citrón, maslo, hladká múka, biele víno, 1 žĺtok, 1 PL šľahačkovej smotany.

| Pridané dňa 26. 11. 2008 | 3283 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Pstruhy á la "Kolonáda"

Suroviny: Pstruhy, údená slaninka, 1 malá cibuľa, šampiňóny (môžu byť aj sterilizované), soľ, korenie, vegeta, hladká múka, olej, citrón, maslo.

| Pridané dňa 26. 11. 2008 | 3479 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Kapor "Delicato"

Suroviny: Kapor, soľ, mletá rasca, citrón, hladká múka, vajcia, strúhanka, olej.

| Pridané dňa 26. 11. 2008 | 3142 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Kapor v mandliach

Suroviny: Kapor, vajcia, soľ, maslo, mandle, biela strúhanka, olej.

| Pridané dňa 26. 11. 2008 | 3203 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Smažený kapor so zapečeným syrom

Suroviny: Kapor, soľ, maslo, biela strúhanka (z dietných suchárov alebo z bieleho pečiva), tvrdý syr.

| Pridané dňa 26. 11. 2008 | 3857 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Šaláty

Vianočný šalát

Suroviny: 1 kg zemiakov, 300 g majonézy, 4 vajcia, mrazená zeleninová zmes na šalát, (alebo 1 cibuľa, 3 sterilizované uhorky, konzerva hrášku). 1 PL horčice, korenie, soľ, 1 PL worcestru, práškový cukor.

| Pridané dňa 25. 11. 2008 | 4137 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Rodinná kapustnica

Suroviny: 1kg kvalitnej sudovej kapusty, 1/2 kg bravčového mäsa z pliecka, 1kg bravčového údeného mäsa (rebrá-kolienko), 1pár údenej domácej klobásky, vegeta, celé čierne aj nové korenie, bobkový list, mletá paprika, majoránka, soľ, 3PL masti, 3PL hladkej múky, 1 veľká cibuľa, sušené hríby-(zmes), 3 guličky borievok, 3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie.

| Pridané dňa 25. 11. 2008 | 3073 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Šaláty

Domáca treska

Suroviny: 350 g mrazeného rybieho filé, 50 g sterilizovaných uhoriek, 50 g cibule, 150 g majonézy, 30 g plnotučnej horčice, 10 g cukru, mleté čierne a celé čierne korenie, bobkový list, soľ, ocot, worcestrová omáčka.

| Pridané dňa 25. 11. 2008 | 4492 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Makovník zo zemiakového cesta

Suroviny: 35 dkg varených zemiakov, 350 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 150 g bravčovej masti, 150 g práškového cukru, 2 vajcia, nastrúhaná citrónová kôra, štipka soli. PLNKA: 2,5 dcl mlieka, 250 g mletého maku, 80 g masla, 150 g práškového cukru, nastrúhaná citrónová kôra.

| Pridané dňa 25. 11. 2008 | 4162 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Slivkové perky

Suroviny: 5 rožkov, trocha mlieka, 1/2 kg polohrubej múky, kompótové alebo sušené slivky bez kôstok, kryštáľový cukor, štipka mletej škorice, soľ, maslo a posýpku podľa chuti makovú, orechovú, kakaovú alebo strúhankovú.

| Pridané dňa 25. 11. 2008 | 3876 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Jedlá pre deti

Jablká v župane

Suroviny: 20 menších jabĺk, 250 g hladkej múky, 250 g tuku-Palmarín alebo Hera, soľ, ocot, 1 vajce, 200 g práškového cukru, mletá škorica.

| Pridané dňa 25. 11. 2008 | 4097 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Šaláty

Hydinový šalát s majonézou

Suroviny: 1/2 kg udusenéko- (uvareného) mäsa z kurčaťa alebo sliepky, 1 žĺtok, 1 PL horčice, 80 g oleja, 1 dcl kyslej smotany, 20 g cibuľky, 1 čL práškového cukru, mleté čierne korenie, soľ, 1/2 dcl bieleho vína, citrónová šťava.

| Pridané dňa 24. 11. 2008 | 2667 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Morčacie na slanine

Suroviny: 1 kg morčacieho mäsa, 60 g prerastenej údenej slaninky, 1 PL masti, 1 cibuľa, 2 čL hladkej múky, soľ, korenie.

| Pridané dňa 24. 11. 2008 | 3695 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Slané pečivo

Slané tyčinky

Suroviny: 350 g Hery, 1/2 kg hladkej múky, 20 g kvasníc, 2 žĺtky, soľ, mlieko, rasca, vajce.

| Pridané dňa 24. 11. 2008 | 3563 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Studené jedlá

Nivová nátierka

Suroviny: 150 g syru Niva, 60 g masla, 1 malá cibuľa-( alebo mladá cibuľka), soľ, 2 čL horčice.

| Pridané dňa 24. 11. 2008 | 7363 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Pizza

Zeleninová pizza

Suroviny: 300 g polohrubej múky, 250 g masla, 1 vajce, soľ. NA OBLOŽENIE: rajčinový pretlak, 1 zelená paprika, 2 rajčiny, plátky suchšej salámy alebo šunkovej salámy, tvrdý syr, korenie na pizzu- (alebo mleté čierne korenie a oregáno), soľ.

| Pridané dňa 24. 11. 2008 | 3948 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Srbský kurací paprikáš

Suroviny: 1 kurča, 2 PL masti, 2 cibule, 2 zelené papriky, 2 rajčiny, 1 PL hladkej múky, 2 dcl kyslej smotany, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie.

| Pridané dňa 24. 11. 2008 | 2720 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Srdce na smotane

Suroviny: 1/2 kg bravčového srdca, 2 PL masti, 1 cibuľa, 3 PL hladkej múky, 1 čL cukru, 2 dcl kyslej smotany, soľm korenie, bobkový list, ocot.

| Pridané dňa 24. 11. 2008 | 17384 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Bryndzové pirohy

Suroviny: 800 g zemiakov, 200 g hrubej múky, 100 g údenej slaninky, soľ. PLNKA: 200 g bryndze, 200 g zemiakov, soľ, kôpor.

| Pridané dňa 24. 11. 2008 | 3115 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

"Nebo v hube" - Sarymi

Suroviny: Cesto: 500 g hladkej múky, 200 g cukru, 2 vajcia, 200 g masla, 2 lyžice medu, 2 lyžičky sódy, 2 lyžičky mlieka, 1 - 1 a 1/2 dl rumu. Zmes: 250 - 350 g nasekaných orechov, 80 g cukru, 120 g masla, 3 lyžice medu, Krém: 3 dl mlieka, 1 a 1/2 lyžice hladkej múky, 1 a 1/2 lyžice solamylu, 100 g cukru (radšej menej)

| Pridané dňa 23. 11. 2008 | 3937 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Orechové tyčinky

Suroviny: 250 g mletých vlašských orechov, 250 g práškového cukru, 1 bielok. NA POLEVU: 1 bielok, 150 g práškového cukru, 1 čL citrónovej šťavy. Vymiešať do zhustnutia !

| Pridané dňa 20. 11. 2008 | 3895 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Studené jedlá

Domáca paštéka

Suroviny: 1,5 kg bravčového mäsa -(z pliecka), 1 kg bravčovej pečienky, 3 vajcia, 4 PL polohrubej múky, 1 PL mlieka, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne aj nové korenie, najemno nastrúhaná citrónová kôra, muškátový oriešok, muškátový kvet, troška cukru, štipka mletej škorice, dochucovadlo Harmónia chuti.

| Pridané dňa 18. 11. 2008 | 9862 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Tiháňské rizoto

Suroviny: 300 g bravčového mäsa, 2 cibule, 120 g ryže, olej, 200 g ružičkového kelu, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka.

| Pridané dňa 18. 11. 2008 | 2735 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Omáčky

Chrenová omáčka

Suroviny: 1 čL ochucovadla Harmónia chuti, 100 g bieleho smotanového jogurtu, alebo kyslej pochúťkovej smotany, soľ, 2 PL čerstvého nastúhaného chrenu.

| Pridané dňa 18. 11. 2008 | 3854 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Omáčky

Provensálska omáčka

Suroviny: syr Lučina, 4 tavené syry-(napríklad karička alebo syrokrém), 1 PL worcestrovej omáčky, 2 čL provensálskeho korenia, 1 malá cibuľa, 100 g majonézy.

| Pridané dňa 18. 11. 2008 | 6184 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Omáčky

Pikantná omáčka

Suroviny: 1 cibuľa, 150 mL majolenky, 100 ml kečupu, 1/2 PL sojovej omáčky.

| Pridané dňa 18. 11. 2008 | 4056 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Omáčky

Smotanovo-syrová omáčka na cestoviny

Suroviny: 300 g kuracích prsíčok, kurací vývar, 2 PL olivového oleja, 2 syry v črievku- (Bambíno), 500 mL sladkej smotany, 1 mennší pór, 2 čL koreniacej zmesi Harmónia chuti, 2 čL mletej papriky, zmes korenia na kurča, bylinkové korenie, hladká múka, soľ.

| Pridané dňa 18. 11. 2008 | 16403 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Cestoviny

Smotanovo-orechová zálievka na cestoviny

Suroviny: 500 g cestovín, 100 g vlašských orechov, 500 mL šľahačkovej smotany, 20 g hrozienok, 50 g masla, mleté čierne korenie, majoránka, soľ.

| Pridané dňa 18. 11. 2008 | 2495 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Šaláty

Syrový šalát s vlašskými orechami

Suroviny: Po 50 g z 3 druhov tvrdých syrov-Eidam, údený a Gouda, 100 g jabĺk, 25 g vlašských orechov, 1 PL kyslej smotany alebo bieleho jogurtu, 1 PL majonézy, citrónová šťava, pažítka, cukor, biele mleté korenie, soľ.

| Pridané dňa 15. 11. 2008 | 3157 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Portské kuracie srdiečka so syrovou kašou

Suroviny: 400 g kuracích srdiečok, 2 cibule, olej, soľ, mleté čierne korenie, portské víno. NA KAŠU: 3/4 kg zemiakov, 1,5 dcl sladkej smotany, soľ, biele mleté korenie, muškátový oriešok, syr Niva alebo Hermelín.

| Pridané dňa 15. 11. 2008 | 3679 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Plnka z kuracích pečienok

Suroviny: 10 starších rožkov, mlieko a voda na namočenie rožkov, 5 vajec, 1 cibuľa, 400 g kuracích pečienok, 3 strúčiky cesnaku, 1 dcl detskej krupice, trocha vegety, soľ, mleté čierne korenie, trocha mletej rasce, 200 g čerstvých šampiňónov, viazanička čerstvej petržlenovej vňate.

| Pridané dňa 15. 11. 2008 | 27591 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 736-770 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18693 hl.)
 
Jednoduché (5998 hl.)
 
Lacné (5785 hl.)
 
Overené - tradičné (5405 hl.)
 
Je mi to jedno (5343 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41224
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server