Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Suroviny: 500 g hladkej múky, 2 dcl mlieka, 40 g kvasníc, 1 čl cukru, 50 g masla alebo Hery, 1 vajce, 1 žĺtok, soľ. PLNKA: 1/2 kg pomletých oškvariek, korenie, soľ, soľčanka, 2 vajcia, 2 PL kyslej smotany, rasca na posypanie. DOPORUČENIE: Po odskúšaní receptu doporučujem do základného cesta pridať o 50 g viac Hery a iba polovičnú dávku plnky. Inak veľmi chutné k pivu a vínu.
Suroviny: 400 g nahrubo nastruhanej cukety, 100 g nastrúhaného tvrdého syra, 200 g dietnej alebo šunkovej salámy, (môže byť aj klobáska), 4 vajcia, 1 cibuľa, cesnak podľa chuti, 2 menšie hrnčeky hladkej múky, 1 dcl oleja, 1 prášok do pečiva, korenie, soľ, majoránka a oregáno podľa chuti.
Suroviny: Mäso z hovädzej sviečkovice, (200 g / porcia), trojfarebné cestoviny, 250 ml smotany, 3-4 strúčiky cesnaku, 250 g čerstvých dubákov, olej, soľ, korenie, Namiesto soli môžeme použiť kocku hubového bujónu pre lepšiu chuť!
Suroviny: stredne veľké rajčiny- môžeme skombinovať aj červené čierne a žlté. Syr mozarella s nálevom, balzamikový ocot, panenský olivový olej, listy bazalky, soľ. (podľa chuti aj biele korenie)
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.