dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Múčne jedlá

Oškvarkové roládky (Pazderňáčky)

Suroviny: 500 g hladkej múky, 2 dcl mlieka, 40 g kvasníc, 1 čl cukru, 50 g masla alebo Hery, 1 vajce, 1 žĺtok, soľ. PLNKA: 1/2 kg pomletých oškvariek, korenie, soľ, soľčanka, 2 vajcia, 2 PL kyslej smotany, rasca na posypanie. DOPORUČENIE: Po odskúšaní receptu doporučujem do základného cesta pridať o 50 g viac Hery a iba polovičnú dávku plnky. Inak veľmi chutné k pivu a vínu.

| Pridané dňa 02. 04. 2008 | 2167 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Bryndzovníky:

Suroviny: 1 kg polohrubej múky, 1 vajce, 1 kocka kvasníc (40 g), 2,5 dcl mlieka, 1 čl soli. PLNKA: 250 g bryndze, 1 vajce, pažítka.

| Pridané dňa 02. 04. 2008 | 3604 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Pastierske zemiakové bochníčky

Suroviny: 500 g polohrubej múky, 1 kocka kvasníc-40 g, troška cukru, 1 dcl mlieka, 1 vajce, 1 dcl oleja, soľ, 1 PL masla. PLNKA: 700 g zemiakov, 100 g údenej slaninky, 2 cibule, 1 čl mletej papriky, korenie, soľ.

| Pridané dňa 02. 04. 2008 | 2910 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Kapustniaky

Suroviny: 500 g polohrubej múky, 1/2 čl soli, 30 g kvasníc, 3 dcl vlažnej vody. PLNKA: 500 g kyslej kapusty, 150 g údenej prerastenej slaninky, 150 g domácej údenej klobásky, 2 uvarené zemiaky, 1 cibuľa, korenie, soľ, majoránka.

| Pridané dňa 02. 04. 2008 | 4635 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Kráľovská pečeň

Suroviny: 500 g bravčovej pečene, 100 g oravskej slaninky, 200 g čerstvých šampiňónov alebo hríbov, 2 PL masla, 2 PL hladkej múky, 1 dcl červeného vína, 1/2 kocky hydinového bujónu, korenie.

| Pridané dňa 02. 04. 2008 | 2137 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Holandské rezne

Suroviny: 600 g bravčového pliecka, 200 g tvrdého syra -Eidam, 2 dcl mlieka, korenie, soľ, na obalenie: múka ,vajce, strúhanka, olej na vyprážanie.

| Pridané dňa 02. 04. 2008 | 5447 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Pivárske rezne

Suroviny:600-800 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, hladká múka, 2 zemiaky, 1-2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, korenie, majoránka, 2 PL piva, 1 PL mlieka, 1 PL polohrubej múky, olej ocot, čerstvo nastrúhaný chren.

| Pridané dňa 02. 04. 2008 | 6551 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Cíferské rezne

Suroviny: 4 veľké rezne z bravčového stehna, 4 plátky tvrdého syra alebo oštiepka, 4 plátky šunky, 100 g šampiňónov, soľ, korenie, 1 cibuľa, 150 ml šľahačkovej smotany, 1 PL hladkej múky, olej.

| Pridané dňa 01. 04. 2008 | 16782 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Gurmánske rebierko

Suroviny: 800 g bravčového karé, korenie, soľ, olej 8 šampiňónov, 2 rajčiny, 2 PL kečupu alebo 1 Pl rajčinového pretlaku, 1 dcl červeného vína, 2 klinčeky.

| Pridané dňa 01. 04. 2008 | 2126 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Exotické rezne

Suroviny: 600 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, 1 vajce, hladká múka, strúhanka, kokosová múčka, olej na vypraženie. Príloha z ovocia: 2 banány, 4 mandarínky, 2 kiwi, 2 PL práškového cukru, 3 PL oleja, 1/2 dcl brandy, kari-korenie. (Môžeme použiť aj kuracie rezne z prsičok.)

| Pridané dňa 01. 04. 2008 | 2331 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Gruzínska pečeň

Suroviny:1/2 kg bravčovej pečene, 2 cibule, olej, 3 dcl pohárik leča, korenie, soľ, rasca, 4 vajcia, čerstvá petržlenová vňať.

| Pridané dňa 01. 04. 2008 | 2273 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Zbojnícke mäso

Suroviny: 800 g bravčového mäsa(stehno alebo pliecko), korenie, soľ, mletá paprika, 2 veľké cibule, 1/2 kocky masoxu, 4-5 feferoniek, 3 dcl pohárik leča, 50 g tvrdého syra, olej.

| Pridané dňa 01. 04. 2008 | 6025 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Kežmarský koláč

Suroviny: 2 dcl mlieka, 15 g kvasníc, 2 vajcia, soľ, korenie, 500 g zemiakov, 30 g hladkej múky, pár strúčikov cesnaku, majoránka, 60 g masti.

| Pridané dňa 31. 03. 2008 | 2301 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Kokošky (špalíčky)

Suroviny: Varené zemiaky, 1 vajce, soľ, 1 hrnček hrubej múky, 1/2 kg kyslej kapusty, 1 cibuľa, údené mäso, masť.

| Pridané dňa 31. 03. 2008 | 3160 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Bavorská roštenka

Suroviny: 1 kg mäsa z hovedzieho roštenca, 3 kg zemiakov, 2,5 dcl šľahačkovej smotany, 2 veľké cibule, korenie, soľ, mletá pálivá paprika, olej.

| Pridané dňa 31. 03. 2008 | 2562 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Labužnícka cesnačka

Suroviny: 10-12 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, 2-3 zemiaky, 1 mrkva, kúsok zeleru, 100 g údenej klobásky, kocka zeleninového bujónu alebo masoxu, mleté čierne korenie, majoránka, soľ, 2 vajcia, 1 kelímok kyslej smotany, 100 g syru Niva, 1 PL masti, 1 čl mletej červenej papriky.

| Pridané dňa 31. 03. 2008 | 2157 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Cestoviny

Slovenské špagety

Suroviny: 300 g uvarených špagiet, 50 g prerastenej údenej slaninky, 100 g tvrdého nastrúhaného syra, 2 PL masla, 250 g čerstvých húb, (šampiňónov), soľ, mletá rasca, nasekaná čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka.

| Pridané dňa 31. 03. 2008 | 2628 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Cigánske rezne

Suroviny: 4 kotlety z bravčového karé (môžeme použiť aj vykostené kuracie stehná), mleté čierne korenie, soľ, hladká múka, 2-3 sterilizované uhorky, tvrdý syr, horčica, olej.

| Pridané dňa 31. 03. 2008 | 4911 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Syry

Krémový dresing s plesňovým syrom

Suroviny: 1 pohárik majonézy (125 ml),1 biely jogurt (125 ml), 2 PL citrónovej šťavy, 1/2 Pl červeného vínneho octu, 2 PL medu, 1 čl ostrej Dijónskej horčice, 200 g syru iva, kayenské korenie, soľ.

| Pridané dňa 31. 03. 2008 | 2688 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ovocie

Hrušky s kozím syrom a omáčkou

Suroviny:2 veľké tvrdšie hrušky, 1/2 citróna, 150 g kozieho (ovčieho) syra, 1 dcl vody, 75 g cukru (najlepšie hnedý), 1 paličku celej škorice, 1 čl medu, 1/2 čl hrubej horčice.

| Pridané dňa 31. 03. 2008 | 3349 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Špenátové guľky so syrom

Suroviny: 3 rožky, mlieko, 2 vajcia, soľ, olej, cibuľa, cesnak, šerstvý špenát, mäkká saláma, strúhanka, nastrúhaný tvrdý syr, mozarella v náleve, kyslá smotana a smotana na varenie.

| Pridané dňa 27. 03. 2008 | 3256 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Labužnícke babky

Suroviny: Zemiaky, soľ, mlieko, vajcia, cibuľa, cesnak, korenie, rasca, majoránka, olej, údená domáca klobáska alebo iná údenina podľa chuti, olej.

| Pridané dňa 27. 03. 2008 | 2570 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Pizza

Franc-Jozef párky

Suroviny: Viedenské párky, na každý párok jeden rožok, horčica, vajíčka, soľ, strúhanka, sezamové semiačka, olej.

| Pridané dňa 27. 03. 2008 | 2620 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Špargľa v zemiakovej kašičke

Suroviny: čerstvá alebo konzervovaná špargľa, zemiaky, mlieko, vajce, soľ, biele korenie, olej, maslo, holandská alebo tatarská omáčka.

| Pridané dňa 27. 03. 2008 | 2350 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Slaný cuketový koláčik

Suroviny: 400 g nahrubo nastruhanej cukety, 100 g nastrúhaného tvrdého syra, 200 g dietnej alebo šunkovej salámy, (môže byť aj klobáska), 4 vajcia, 1 cibuľa, cesnak podľa chuti, 2 menšie hrnčeky hladkej múky, 1 dcl oleja, 1 prášok do pečiva, korenie, soľ, majoránka a oregáno podľa chuti.

| Pridané dňa 26. 03. 2008 | 2262 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Steaky s hubovou omáčkou a cestovinami

Suroviny: Mäso z hovädzej sviečkovice, (200 g / porcia), trojfarebné cestoviny, 250 ml smotany, 3-4 strúčiky cesnaku, 250 g čerstvých dubákov, olej, soľ, korenie, Namiesto soli môžeme použiť kocku hubového bujónu pre lepšiu chuť!

| Pridané dňa 26. 03. 2008 | 4217 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Šalát Capresse

Suroviny: stredne veľké rajčiny- môžeme skombinovať aj červené čierne a žlté. Syr mozarella s nálevom, balzamikový ocot, panenský olivový olej, listy bazalky, soľ. (podľa chuti aj biele korenie)

| Pridané dňa 24. 03. 2008 | 2181 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ovocie

Figy s vínnou penou

Suroviny: 10 čerstvých fíg, 250 g bieleho jogurtu, 2 PL medu, 1PL nastrúhanej pomarančovej kôry, 1/4 čl mletej škorice, červené víno, 100 g pistácií, lístky mäty alebo medovky na dozdobenie.

| Pridané dňa 24. 03. 2008 | 3190 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Studené jedlá

Veľkonočná hrudka

Suroviny: Slaná hrudka:- 1L mlieka, 10-12 vajec, soľ. Sladká hrudka: 10 vajec, 1 L mlieka, cukor podľa chuti, 2 sáčky vanilkového cukru, štipka soli.

| Pridané dňa 22. 03. 2008 | 5577 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Slané pečivo

Bryndzovníky

Suroviny: Kysnuté cesto - hladká múka, kvasnice, soľ, mlieko, maslo alebo olej, 1 čl cukru, vajce na potretie. Náplň - 200 g jemnej bryndze, 3 PL hustej smotany, nasekaná pažítka.

| Pridané dňa 21. 03. 2008 | 5267 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Zemiaková fučka /kulaša či podbíjanka/

Suroviny: Zemiaky, hladká múka, mlieko, maslo alebo masť, cibuľa.

| Pridané dňa 21. 03. 2008 | 10538 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Chutná zemiaková kaša

Suroviny: Zemiaky, soľ, maslo, mlieko, rastlinný olej.

| Pridané dňa 21. 03. 2008 | 2767 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Studené jedlá

Chuťovky na spôsob utopencov

Suroviny: Na olivy a syry- provensálske korenie, vínny ocot, olivový olej. Na šunku, párky, mäkké údeniny- ocot, soľ, cukor, steakové korenie, sterilizované papriky. Na údené mäso- sladkokyslé uhorky, papričky, cibuľa, ocot, soľ.

| Pridané dňa 21. 03. 2008 | 6680 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Steaky s kôročkou

Suroviny: Mäso z hovädzej sviečkovice alebo T-bone steaky z hov. chrbta, pšeničná múka, soľ, ľubovoľné korenie napr. mleté čierne korenie, korenie na steaky, karí korenie, mletá rasca, mletý zázvor ap.

| Pridané dňa 21. 03. 2008 | 6343 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Žraločie steaky so šampiňónmi

Suroviny: Žraločie steaky, malá konzerva krájaných šampiňónov, olej, soľ, zmes korenia napr: na panvicu šanghaj, alebo diabolská zmes, alebo rybací bujón.

| Pridané dňa 21. 03. 2008 | 3967 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 1506-1540 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18696 hl.)
 
Jednoduché (6001 hl.)
 
Lacné (5789 hl.)
 
Overené - tradičné (5408 hl.)
 
Je mi to jedno (5346 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41240
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server