Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Suroviny: 1 vajce, 40 g margarínu, 100 g práškového cukru, 15 g medu, 10 g jedlej sódy, 250 g hladkej múky
Krém: 2 dl silnej kávy, 2 dl mlieka, 60 g hladkej múky, 50 g masla, 80 g práškového cukru
Suroviny: 2 vajcia, 24 g sorbitu, 2 lyžice vody, 40 g hladkej múky, maslo a múku na plech
PLNKA: 120g mäkkého tvarohu, 40 g masla, 60 g marhuľového dia džemu, 8 tabliet spolarínu, 2 dl šľahačkovej smotany, 24 g lieskových orieškov
Suroviny: 100 g polohrubej múky, 30 g kakaa, lyžičku kypriaceho prášku do pečiva, 4 lyžice horúcej vody, 4 žĺtky, 8 tabletiek sladidla, 150 g olúpaných jabĺk, 4 bielky, tuk a múku na formu, 40 g dia džemu, 100 g dia čokolády
Suroviny: 4 vajcia, 100 g práš. cukru, 80 g polohrubej múky, 20 g kakaa
PLNKA: ? dl mlieka, 10 g hladkej múky, 120 g masla, 100 g práš. cukru, šťava z ? citróna
POLEVA: 100 g čokolády na varenie, 60 g masla
Suroviny: 4 vajcia, 150 g polohrubej múky, 150 g jemného zemiakového škrobu (solamyl), 180 g kryš. cukru, ? l mlieka, 10 g droždia v prášku, 140 g masla, cca 200 g marhuľovej želatíny, 2 PL pomarančového likéru, 150 g čokolády na varenie, 1 citrón, 150 g práš. cukru, 100 g bielej čokolády, 50 g strúhaného kokosu, soľ, čokoládové vajíčka na ozdobenie
Suroviny: 125 g hery, 100 g práš. cukru, 2 vajcia, 150 g medu, na špičku noža soli, 1 kávová lyžička korenia do medovníkov, 30 g droždia, 1 dl čerstvej smotany na šľahanie, 250 g polohrubej múky, 250 g nadrobno nasekaných sušených fíg alebo datlí, 1 polievkovú lyžicu amónia
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.