dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Špeciality

Salašnícka šošovica

Suroviny: 250g šošovice, 10g masti, 1 cibuľa, 2 špekáčky, údená klobáska, 100g údenej prerastenej slaninky, soľ, korenie, 1 zelená paprika, pikantné čerstvé papričky (baranie rohy alebo feferónky) Ku šošovici môžeme pridať aj sušený hrach.

| Pridané dňa 26. 02. 2008 | 2314 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Syry

Tatranské hrianky

Suroviny: sendvičový chlieb, olej, tavený ovčí syr,(môže byť aj iný tavený syr) smotana, čerstvý chren.

| Pridané dňa 26. 02. 2008 | 2568 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Dobré rady

Cibuľový sirup

Do 7dcl pohára potrebujeme 2 väčšie cibule a kryštáľový cukor.

| Pridané dňa 25. 02. 2008 | 6608 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Dobošové rezy

Suroviny: 140g cukru, 100g hrubej múky, 5 vajec, 1 vanilkový cukor. Na plnku: 250g masla, 180g cukru, 1 vajce, 100-150g čokolády, vanilkový cukor. Vrchná poleva: 200g práškového cukru, 1 Pl vody.

| Pridané dňa 25. 02. 2008 | 11180 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ovocie

Jabĺčka pečené v alobale

Jablká, cukor, citrónová šťava, mletá škorica, vaniľkový cukor.

| Pridané dňa 25. 02. 2008 | 8816 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Goralská hubová polievka

Suroviny: 200g čerstvých hríbov, 2 PL masti, 2 PL kôpru, 1 L hubového alebo zeleninového vývaru, (2 bujónové kocky), 4 stredne veľké zemiaky, 2 PL hladkej múky, 150g masla, 1,5 dcl mlieka, 1 Pl octu, soľ, cukor. Na praženicu: 2 vajcia, 1 Pl masla, i cibuľa, soľ, mleté korenie.

| Pridané dňa 25. 02. 2008 | 3810 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Mleté bifteky

Suroviny: 250g hovädzieho mäsa, 250g teľacieho alebo bravčového mäsa, 1 žemla, soľ, korenie, 1 vajce, 100g sušených hríbov, olej, 1 cibuľa, hovädzí vývar z kocky.

| Pridané dňa 25. 02. 2008 | 2118 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Oravské bačovské kotlety.

Suroviny: 6 baraních alebo jahňacích kotliet, soľ, 1 PL oleja, 1 cibuľa, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 2 dcl kyslej pochúťkovej smotany, 6 PL nahrubo nastrúhaného pikantného syra, (napr. NIVA)

| Pridané dňa 25. 02. 2008 | 2125 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kuracie mandľové prsia.

Suroviny: 4 kuracie prsia-rezne, soľ, hladká múka, maslo, olej, 2 dcl bieleho vína, 1 čl medu, 100g mandlí 1 PL masla. Suroviny na plnku: 80g masla, 2 vajcia, 150g mandlí, 100g anglickej slaninky, citrónová kôra, muškátový kvet, petržlenová vňať, soľ, 1 PL strúhanky.

| Pridané dňa 25. 02. 2008 | 2307 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Popradské kapsičky

Suroviny: 1 menšia hlávka kapusty, 200g sušených hríbov, 1 cibuľa, 100g ryže, 150g mrkvy, 150g zeleru, 1 pór, 100g hrášku, 100g masla, petržlenová vňať, 1 strúčik cesnaku, 1 zelená a červená paprika, soľ, korenie, majoránka, olej

| Pridané dňa 25. 02. 2008 | 2159 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Dragúnove rezne

Suroviny: 4 bravčové rezne z karé, soľ, korenie, 100g masla, 1 cibuľa, mletá červená paprika, 2 dcl vývaru. Na omáčku:4 malé cibule, 2 biele papriky, 4 rajčiny, soľ, štipka byliniek- mäty a bazalky, 1 konzerva rajčinového pretlaku, 2,5 dcl smotany na varenie a 1 PL hladkej múky.

| Pridané dňa 24. 02. 2008 | 2219 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Poľovnícke kurča

Suroviny: 1 kurča, soľ, 1 cibuľa, 2 strúčky cesnaku, 3 PL oleja, 1 dcl kuracieho vývaru z kocky, 100g šampiňónov, 3 Pl rajčinového pretlaku, 1/2 l bieleho vína

| Pridané dňa 24. 02. 2008 | 2421 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Hubová haruľa

Suroviny: 4 veľké šampiňóny alebo hlivy, 1 dcl piva, 1/2 kg zemiakov, 4 PL hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, soľ, korenie, majoránka, olej.

| Pridané dňa 24. 02. 2008 | 2490 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Šampiňóny so žĺtkovou omáčkou.

Suroviny: 500g čerstvých šampiňónov, 50g masla, soľ, citrónová šťava, 1PL hladkej múky, 1/2 l vývaru z hubového bujónu, 3 žĺtky, nasekaná petržlenová vňať, 1 PL masla na zjemnenie.

| Pridané dňa 24. 02. 2008 | 6342 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Labužnícka voňavá panenka

Suroviny: 2 Bravčové panenky-spolu asi 700g, soľ, biele korenie, 2 Pl oleja, šálka vývaru. Na marinádu: 1/2 citróna, pár vetvičiek čerstvých byliniek- tymian, oregano, majoránka a petržlenová vňať, 1-2 strúčiky cesnaku, 1lyžičku mletej papriky, 1 lyžičku drveného farebného korenia, 3 Pl olivového oleja.

| Pridané dňa 24. 02. 2008 | 2199 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Roštenky po maďarsky

Suroviny: 4plátky z hovädzej roštenky, soľ, čierne mleté korenie, mletá paprika, 1 veľká cibuľa, olej, 1 šálka hovädzieho vývaru, (môže byť z kocky) 2 PL hladkej múky, 4 Pl rajčinového pretlaku, 2 zelené papriky, 1 feferónka, 4 väčšie zemiaky.

| Pridané dňa 24. 02. 2008 | 2204 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Drevorubačský steak

Suroviny: 600 g sviečkovice, 300 g húb alebo šampiňónov, 1 cibuľa, 1,5 dl šľahačkovej smotany, 0,5 dl bieleho vína, mletá paprika, orenie, muškátový orech, karí korenie, 1 kocka hovädzieho bujónu, olej, soľ

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 5161 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčový rezeň "Horský kráľ"

Suroviny: 600 g bravčového stehna, 250 g bravčovej pečienky, múka, 2 jablká, mleté korenie, soľ, 50 g orechov, olej

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2317 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Špecialita horárovej babky

Suroviny: 8 bravčových rezňov, 300 g koreňovej zeleniny, 3 klobásy korenie, soľ, veľká cibuľa, horčica, kečup, olej

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2639 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Zálesácke mäso pod kapustou

Suroviny: 600 g bravčového karé, 100 g údenej slaniny, mleté čierne korenie, mletá paprika, 1 cibuľa, 3 strúčky cesnaku, soľ, 1 zemiak 800 g kyslej kapusty, 1 dl smotany, bobkový list, vegeta

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2715 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Zbojnícka mladosť

Suroviny: 800 g bravčového mäsa, 150 g šunky, 150 g šampiňonov, soľ, 50 g masla, olej, 200 g hydinových pečienok

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 3663 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Trampský mäsový bochník

Suroviny: 1200 g bravčového bôčika alebo slabinky, 300 g párkov, 3 kyslé uhorky, 100 g údenej slaninky, mletá paprika, korenie, soľ

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2282 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bačov rezeň

Suroviny: 4 bravčové rezne, 200 g údeného syra, 100 g slaniny, soľ Na cestíčko: Hladká múka, 2 vajcia, trocha mlieka, soľ. olej

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 4407 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Belanské tajomstvo

Suroviny: 600 g bravčového stehna, 4 vajcia, 100 g eidamského syra, kečup, mlieko, feferóny, olej, soľ

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 3977 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Chatárska držkovica

Suroviny: 500 g držiek, 100 g koreňovej zeleniny, 100 g masti, soľ , cesnak, mleté korenie, mletá paprika, majorán, petržlenová vňať

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 3105 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Fazuľová pučalka s oškvarkami

Suroviny: 250 g fazule, 4 - 5 ošúpaných zemiakov, 1 cibuľa, masť na osmaženie cibule, 150 g domácich čerstvých oškvarkov. Ak nemáme oškvarky, môžeme ich nahradiť oškvarenou údenou slaninkou

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2153 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Strapatice s kyslou kapustou

Suroviny: 800 g očistených zemiakov, 300 g hladkej múky, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, 250 g prerastenej oravskej slaninky, 500 g kyslej kapusty

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2263 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Kotlety na poľnej tanečnici

Suroviny: 4 bravčové kotlety, 400 g hríbkov - špičiek, 2 dl smotany, 1 cibuľa, soľ, mleté korenie, hladká múka, 1 dl červeného vína , 50 g masla, olej, trocha mletej červenej papriky

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2474 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Hríbiky v omáčke "Smrečina"

Suroviny: 600 g tvrdých hríbikov, (rýdziky, kuriatka), 50 g masla, 2 mladé cibuľky, 2 dl šľahačkovej smotany, mleté korenie, soľ , čerstvá petržlenová vňať

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2598 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Roštencové rezíky na hubách

Suroviny: 400 g hovädzej roštenky, 200 g čerstvých húb, 20 g masla, 2 lyžice rajčinového pretlaku, olej, mleté korenie, soľ, ementál

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2103 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Hubové placky

Suroviny: 400 g čerstvých húb, 500 g zemiakov, 5 lyžíc múky, 1 vajce, soľ, rasca, čierne korenie

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 4022 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Poľovnícka sviečkovica

Suroviny: 4 porcie hovädzej sviečkovej - po 180 g, 50 g celé korenie, 50 g asla, 1 dl hustej smotany, olej, pohárik koňaku, soľ

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2093 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Vrchárska kapustnica

Suroviny: 1 kg kyslej kapusty, 800 g údenej klobásy, 100 g slaninky 500 g bravčového mäsa, 50 g sušených hríbov, 200 g zemiakov,2 lyžice hladkej múky, lyžica mletej papriky, 3 dl kyslej smotany, cibuľa, soľ, mleté korenie

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 7270 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Kastról starej krčmárky

Suroviny: 800 g bravčovej krkovičky, 600 g zemiakov, 2 cibule, soľ, 100 g oravskej slaniny, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, rasca, majoránka, vegeta, 100 g leča, 2 strúčky cesnaku, masť

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2401 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Gratinovaná brokolica

Suroviny:400g čerstvej alebo mrazenej brokolice, vegeta, biele korenie, soľ, 2 PL masla, 3 PL hladkej múky, 1,5 dcl mlieka, 100 strúhaného syra, olej, jemná strúhanka na vysypanie zapekacej misky.

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 6110 x prečítané | Počet komentárov: 1 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 1821-1855 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18696 hl.)
 
Jednoduché (6001 hl.)
 
Lacné (5789 hl.)
 
Overené - tradičné (5408 hl.)
 
Je mi to jedno (5347 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41241
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server