dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Špeciality

Vyhorlatský údený rezeň

Suroviny: 600-800g údenej krkovičky, 1/2 kg kvasenej kapusty, 3-4 strúčky cesnaku, 2 vajcia, 2 dcl mlieka, mleté korenie, majoránka, soľ, hladká múka, 200g masti.

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2637 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Pečené karé s brusnicami

Suroviny: 1kg bravčového karé bez kosti, olej, soľ, mletá rasca, vegeta alebo zeleninový bujón, 1PL masla, brusnicový kompót, alobal.

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 5429 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Klobása po Važecky

Suroviny: 4 čerstvé údené klobásy, masť, 500 g kyslej kapusty, soľ, rasca, mletá paprika, lyžica múky

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2129 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Zbojnícka haruľa

Suroviny: 800 g očistených zemiakov, 1 lyžica majoránu, 80 g masti, 5 strúčkov cesnaku, 200 g oškvarkov, 100 g hladkej múky, korenie, soľ, 1 vajce

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2118 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Zapečené zemiaky s bryndzou

Suroviny: 1 kg zemiakov, 500 g bryndze, 100 g údenej slaniny, olej, 5 vajec, 100 g mäkkej klobásy, 3 dl mlieka, soľ

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2663 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Tatranské ražniči

Suroviny: 500 g bravčového stehna, 200 g šunky, 100 g údenej slaniny, 100 g údeného syra, feferónky, olej, soľ, mletá červená paprika

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2322 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Ražník "Bystrinka"

Suroviny: 250 g bravčového mäsa, 250 g morčacích pŕs, 250 g bravčovej pečienky, 150 g údenej klobásy, 2 cibule, mletá paprika, korenie, soľ, kečup, olej

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2205 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Rezne "Studená dolina"

Suroviny: 8 rezňov z bravčového stehna, 100 g údenej slaniny, masť, 5OO g zemiakov, 2 cibule, 200 g strúhaného syra, korenie, paprika, soľ a alobal

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2183 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Rýdziková praženica

Suroviny: 500 g rýdzikov, 2 cibule, 5 vajec, rasca, mleté korenie, olej, soľ

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 9389 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Restovaná pečeň s lečom

Suroviny: 500 g bravčovej pečene, 1 cibuľa, 3 dl pohár steril. leča, masť, mletá paprika, mleté korenie, soľ, majorán

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 4948 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčové prekvapenie v alobale

Suroviny: 600 g bravčového stehna, 100 g tvrdého syra, 1 cibuľa, soľ, 100 g húb, mleté čierne korenie, masť, alobal

| Pridané dňa 23. 02. 2008 | 2360 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčové karé s klobáskou

Suroviny: 700 g bravčového karé, údená klobása, olej, soľ

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2035 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Zbojnícky guláš

Suroviny: 400 g hovädzej slabinky, 400 g bravčového bôčika, 200 g húb, 2 cibule, 100 g oravskej slaniny, 3 veľké zemiaky, mletá paprika, mleté čierne korenie, 300 g kapusty, 1 zelená paprika, soľ, cesnak

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2500 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Gazdovské rezne

Suroviny: 600 g bravčového stehna, 200 g údenej klobásy,100 g údenej slaninky, 1 cibuľa, 2 vajcia, mleté korenie, mletá paprika, soľ

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 3133 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Kotlíková roštenka

Suroviny: 800 g roštenky, masť, 100 g oravskej slaninky, 1 veľká cibuľa, mletá paprika, mleté korenie, 4 rajčiny, 2 zelené papriky alebo 3 dl pohár sterilizovaného leča, rasca, soľ, 600 g zemiakov

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2769 x prečítané | Počet komentárov: 1 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Baraninka na majoránke

Suroviny: 800 g baranieho stehna, 1 veľká cibuľa, majoránka, maslo, múka, olej, soľ, mleté korenie

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2159 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Teľacia rolka s klobásou

Suroviny: 600 g teľacieho stehna, mletá paprika, mleté korenie, soľ, 200 g mäkkej domácej klobásy, múka, olej

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2127 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Divoká roštenka

Suroviny na roštenky: 800 g hovädzej roštenky, horčica, 2 lyžice cukru, 3 dl smotany, citronová šťava, múka, masť Suroviny na marinádu: 1 mrkva, 1 petržlen, 100 g zeleru, 1 bobkový list, malá cibuľa, 6 zrniek čierneho korenia, 2 klinčeky, soľ, 3 borievky, trocha nastrúhanej citronovej kôry. Dáme dobre prevariť, až je zelenina mäkká. Pridáme trocha octu a necháme vychladnúť

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2041 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčová pečeň na borievkach

Suroviny: 500 g bravčovej pečene, 50 g údenej slaninky, 8 borievok, 50 g masla, malá konzerva ananásového kompótu, 2 dl bieleho vína, soľ, štipka škorice, štipka mletého korenia

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2050 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Zapekaná teľacina so šunkou

Suroviny: 600 g teľacieho stehna, 150 g šunky, 100 g tvrdého syra, 2 dl smotany, kečup, rasca, soľ, olej, mleté korenie

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2341 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Šošovica na rebrách

Suroviny: 500 g údených bravčových rebier, 5OO g šošovice, 1 cibuľa, 3 zemiaky, smotana, hladká múka, masť, mleté čierne korenie, soľ, 2 bobkové listy, 3 strúčky cesnaku, ocot, trocha cukru

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2394 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčové rezne na šampiňónoch

Suroviny: 6OO g bravčového stehna, 250 g krájaných šamoiňónov, olej, soľ, 1 cibuľa, mleté korenie, trocha vegety

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 11840 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Pstruh na rošte

Suroviny: 4 pstruhy, soľ, citrón, maslo, hladká múka, strúhanka

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2892 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Goralská bravčová pečeň

Suroviny: 400 g bravčovej pečeňe, 1OO g údenej slaninky, 1 cibuľa, 1 čerstvá paprika, mleté korenie, mletá rasca, soľ

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2568 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Mramorové rezne

Suroviny: 400 g bravčového stehna, 400 g kuracích pŕs, trocha horčice, soľ, mleté korenie, olej, na obalenie troj-obal

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2879 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčová roláda "Lavína"

Suroviny: 600 g bravčového stehna, 100 g párkov alebo paprikovej klobásky, 4 vajcia, 1OO g húb, 1 cibuľa, lyžica masti, lyžica horčice, mleté korenie soľ

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 3036 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Srnčie medajlónky

Suroviny: 500 g srnčieho chrbta, 1 dl červeného vína, mleté korenie, soľ, masť, hladká múka, trocha oleja

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2172 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Jelenie stehno po tatransky

Suroviny: 500 g jelenieho stehna, mletá paprika, mleté korenie, soľ, tymian, bobkový list, 4 rajčiny, 1 cibuľa, 1 mrkva, 100 g zeleru, 2 strúčky cesnaku, 1 dl bieleho vína, hladká múka, olej, vňaťka

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 3819 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Kapor podľa českého turistu

Suroviny: 4 porcie kapra, mleté korenie, soľ, 1 dl bieleho vína, 100 g tvrdého syra, vývar, kečup, hladká múka, olej, citrón

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2363 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Kapor "Horské pleso"

Suroviny: 4 porcie kapra, 2 strúčky cesnaku, 2 cibule, 1 citrón, olej, 1 kg zemiakov, soľ, mletá paprika, mleté korenie, rasca

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2543 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Pečený bažant na jablku

Suroviny: 1 bažant, 1OO g slaninky, 3 veľké jablká, 2 dl bieleho vína, slepačí bujón, mleté korenie

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 1956 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hríby

Hubový biftek "Tatrarák"

Suroviny: Huby, cibuľa, mletá paprika, mleté korenie, pažítka, soľ, kečup, horčica, 2 žĺtky, soľ, cesnak, olej

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 3312 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Pstruh v záveji

Suroviny: 4 pstruhy, 3 lyžice stúhaného syra, 3 vajcia, strúhanka, soľ, mleté korenie, citrón, olej, mlieko

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2485 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Pytliacky pekáč

Suroviny: 500 g hovädzieho stehna, 500 g bravčového stehna, 1 cibuľa, 250 g oravskej slaninky, pohárik chrenovej horčice, tvrdý syr, kečup, sladká paprika, mleté korenie, soľ

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2291 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Chatárske tajomstvo "Meluzína"

Suroviny: 1O vajec, 300 g oštiepku alebo údeného syra, 200 g Nivy, 250 g údeného mäsa, 250 g údenej klobásky, 3 čerstvé papriky cibuľa pažítka, 4 strúčky cesnaku, pohárik majolenky, sterilizované baranie rohy, 250 g oravskej slaninky

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2198 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 1856-1890 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18696 hl.)
 
Jednoduché (6001 hl.)
 
Lacné (5789 hl.)
 
Overené - tradičné (5408 hl.)
 
Je mi to jedno (5347 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41241
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server