Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Suroviny: 250g šunkovej salámy alebo dusenej šunky v celku, 250g tvrdého syra typu eidam tiež v celku, 3 vajcia, hladká múka, strúhanka, olej, tatarská omáčka a kto chce, môže si ešte prilepšiť maličkými čerstvými šampiňónmi asi 250g.
Suroviny: Použijeme čo chladnička dá ! Napr: Cibuľa, papriky, rajčiny, údená slaninka, bravčové mäso alebo môže byť aj mäso z kurčaťa, morčacie, hovädzie, ale vždy iba ten ktorý druh mäsa- čiže nemiešame druhy mäsa spolu! Ďalej použijeme zemiaky, čerstvý pór, šampiňóny a soľ, korenie, vegetu, mletú papriku a masť alebo olej !
Suroviny: Hovädzie chudé mäso - predné z pliecka alebo nožina, hovädzí bujón, údená slaninka, mrazená zelenina- "zmes pod sviečkovú", alebo čerstvá zmes koreňovej zeleniny ( mrkva, zeler, petržlen), pár guličiek celé čierne aj nové korenie, 3-4 guličky borievky, 2 väčšie bobkové listy, soľ, cukor, ocot, olej, menšiacibuľa,hladká múka. Príloha: parená alebo žemlová knedla . Mäsa kúpime podľa počtu stravníkov toľko, aby vyšlo približne po 250g na osobu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.