dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Hydina

Prsíčka "Plesnivec"

Suroviny: 6OO g hydinových pŕs, olej, hladká múka, slepačí bujón, soľ, 150 g syru Niva, 1 lyžica solamylu, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 vajce, 1 lyžička vegety

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2170 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Poľovnícke halali

Suroviny: Chrbáty z viacerích druhov zveriny, olej, griľovacie korenie, 3 bobkové listy, 10 guličiek čierneho korenia, 6 borievok 6 guličiek nového korenia, 2 dl červeného vína, maslo, múka, soľ

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2127 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Husacie prsia "Gerlach"

Suroviny: Husacie prsia, 50 g údenej slaninky, 50 g husacej masti, soľ, 3 strúčky cesnaku, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, múka

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 4053 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Vajcia plnené bryndzou

Suroviny: 6 vajec, 150 g bryndze, 1/2 l smotany, soľ, pažítka

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2547 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Tokáň z hovädzieho mäsa

Suroviny: 500 g hovädzieho mäsa (predné), 50 g masti, 2 cibule, mletá červená paprika, 2 lyžice rajčinového pretlaku, rasca, majorán, soľ

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2259 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Syry

Vyprážaný oštiepok so šunkou

Suroviny: 1 údený oštiepok, 150 g šunky - plátky, troj-obal, olej na vyprážanie

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 4042 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Pečený pstruh na mandľovej omáčke

Suroviny: 4 pstruhy, maslo, soľ. Na omáčku: 3 dl sladkej smotany, 3 dl vody, hladká múka, soľ cukor, citronová šťava, 50 g mandlí

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2511 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Pečené jelenie stehno

Suroviny: 600 g jelenieho zo stehna, 50 g údenej slaniny, 2lyžice masti, soľ, mleté čierne korenie, 8 guličiek podrvených borievok

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 5756 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Morčacie prsia "Skalná ruža"

Suroviny: 600 g morčacích pŕs, 4 plátky syra, 4 plátky šunky, olej, soľ, 2 vajcia, múka, strúhanka, kečup

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2224 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Jánošíkove kurča

Suroviny: 4 porcie kuracích pŕs, 150 g prerastenej údenej slaninky, olej, soľ, 100 g šampionov, maslo, kečup, korenie

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2416 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Diviak na ríbezliach a víne

Suroviny: 1 kg mäsa z diviaka, 100 g údenej slaninky, masť, 3 lyžice ríbezľového lekváru, 2 dl červeného vína, lyžička horčice, trocha cukru, citronová šťava a kôra Marináda: 1 dcl octu, 0,5 l vody, 100 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 8 guličiek celé čierne korenie, pár guličiek borievok, 1 bobkový list, rasca, soľ

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2421 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Baranie mäso na horčici "Horec"

Suroviny: 600 g baranieho mäsa, 1 veľká cibuľa, 2 dcl červeného vína, 1 lyžica horčice, 3 lyžica masti, 1 lyžica masla, soľ, čierne korenie, trocha múky

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2257 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Baraní guláš "Chatársky"

Suroviny: 800 g baranieho stehna, 3lyžice masti, 2 cibule, 3 čerstvé papriky, 3 rajčiny, 1 lyžica rajčinového pretlaku, mletá červená paprika, soľ, rasca, čierne mleté korenie, 4 potlčené borievky, trocha múky

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 3233 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Teľacie rezne "Pod hríbom"

Suroviny: 600 g teľacieho stehna (4rezne), 1 maslo, 1 cibuľa, múka, soľ, 200 g húb, 1 balíček plátkového syra

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2194 x prečítané | Počet komentárov: 1 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčové rezne "V snehu"

Suroviny: 600 g bravčového stehna, hladká múka, soľ, 3 vajcia, trocha mlieka, stúhanka, olej

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2932 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Zbojnícke pochúťky na ihle

Suroviny: 300 g bravčovej krkovičky bez kosti, 200 g bravčovej pečene, 150 g hrubých párkov alebo klobásky, 100 g oravskej slaninky, 1 cibuľa, soľ, mleté korenie a olej

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2185 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Poľovnícke bravčové rebierko

Suroviny: 4 ks bravčové rebierka, soľ, mleté korenie, 100 g údenej prerastenej slaninky, 1 cibuľa, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 0,5 dl bieleho vína, vývar, trocha hladkej múky, olej

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2463 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčové závitky "Alpinka"

Suroviny: 600 g bravčového stehna, lyžica masla, 200 g čerstvých húb, mleté čierne korenie, 2 vajcia, 1 cibuľa, 2 dcl smotany, trocha hladkej múky, soľ, vývar a olej

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2604 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Poľovnícka roštenka

Suroviny: 600 g hovädzej roštenky, mleté čierne korenie, soľ, olej, trocha hladkej múky, 100 g húb, lyžica horčice, 1 dl červeného vína, trocha kečupu, itrón, lyžica masla, černicový kompót

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 3136 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Šašlík "Bačova ihla"

Suroviny: 500 g jahňacieho mäsa, 2 cibule, 150 g prerastenej údenej slaninky, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, olej, grilovacie korenie

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2078 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Jahňacina na kuriatkach "Kosodrevina"

Suroviny: 1 kg jahňacieho stehna, 2 cibule, 150 g čerstvých alebo sterilovaných húb - kuriatok, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice masti, soľ, 2 dl kyslej smotany, soľ, zelená petržlenová vňať

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2196 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Pečená jahňacinka s chilie

Suroviny: 800 g jahňacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mäsový vývar, 3 strúčky cesnaku, 1 chilies paprička, olej

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 3502 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčové rebierko "Zakopané"

Suroviny: 600 g bravčového karé, lyžica mletej rasce, 2 cibule, soľ, 50 g masti, 500 g kyslej kapusty, 1 zemiak, troška mletého korenia, mäsový vývar

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2327 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Živánska pečienka "Kriváň"

Suroviny: 400 g vykostenej bravčovej krkovičky, 400 g bravčovej prerastenej slabinky, 200 g bravčovej pečene, 200 g údenej slaninky, 4 veľké cibule, lyžička mletého korenia, lyžička rasce, soľ, 1 kg zemiakov, 1 - 2 zelené papriky, 3 lyžice oleja

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 3083 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčové rebierko "Ďumbier"

Suroviny: 600 g karé s kosťou, 2 strúčky cesnaku, 1 lyžička mletého ďumbieru (zázvor mletý) soľ, 3lyžice masti, trocha hladkej múky, mäsový vývar.

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2205 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Salašnícke bravčové rezne

Suroviny: 600 g bravčového mäsa zo stehna, 100 g postrúhaného oštiepku, 1 vajce, strúhanka, soľ, masť na vyprážanie

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 4294 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Popradské prekladané mäso

Suroviny: 600 g bravčového mäsa - pliecko alebo krkovička bez kosti, soľ, mleté čierne korenie, ml. červená paprika, 2 veľké cibule, 150g údenej slaninky, 4 - 5 olúpaných zemiakov, kyslá kapusta, olej

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 3712 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Sviečkové medailónky na hubách

Suroviny: 600 g sviečkovice, mleté čierne korenie, soľ, 150 g húb, 1dcl červeného vína, trocha hladkej múky, olej.

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 3664 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Sviečková na smotane "Bellevue"

Suroviny: 8OO g hovädzej sviečkovice, 100 g údenej slaninky, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, 1 cibuľa, lyžica cukru, soľ, čierne korenie, nové korenie, 1 bobkový list, 40 g hladkej múky, smotana, citronová šťava

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2661 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hovädzie mäso

Tatranská sviečková na cesnaku

Suroviny: 600 g hovädzej sviečkovej, mleté čierne korenie, soľ, olej, 6 strúčkov cesnaku, oštiepok

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2294 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Šašlík "Brnčalka"

Suroviny: 300 g bravčového stehna, 200 g údeného bočika, 3 cibule, soľ, 200 g húb, mleté čierne korenie, olej

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2242 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Pstruh "Z bieleho Váhu"

Suroviny: Pstruh, 50 g údenej slaninky, 50 g húb, 1 lyžička vegetky, 1 strúčik cesnaku, na obalenie trocha hladkej múky, soľ, olej na vyprážanie

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2455 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Baraní guláš "Baču Ondra"

Suroviny: 500 g baranieho mäsa, 50 g masti, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, malá feferonka, 2 surové postruhané zemiaky, mletá paprika, 3 strúčiky cesnaku, majoránka

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 3296 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčovinky "Štrba"

Suroviny: 500 g bravčového pliecka, mleté čierne korenie, mletá paprika, 2 cibule, soľ, horčica, tuk na vyprážanie, 100 g húb

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 2333 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Tatranský guláš

Suroviny: 500 g bravčového pliecka, soľ, lyžica hladkej múky, 50 g masti, 1 veľká cibuľa, 1OO g húb, 2 čerstvé papriky, 4 rajčiny, 1 feferónka.

| Pridané dňa 22. 02. 2008 | 3584 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 1891-1925 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18696 hl.)
 
Jednoduché (6001 hl.)
 
Lacné (5789 hl.)
 
Overené - tradičné (5408 hl.)
 
Je mi to jedno (5347 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41241
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server