Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Badyán (tiež čínsky aníz, hviezdicový aníz) je korenie, ktoré vôňou veľmi pripomína aníz. Sú to sušené súplodia s lesklými semenami pochádzajúce zo stromu príbuzného magnóliám s názvom badyáník pravý, (Illicium verum).
Suroviny: 150 g kryštáľového cukru, 1 vajce, 2 PL kakaa, 1,5 dcl mlieka, 150 g polohrubej múky, 1/2 dcl oleja1/2 prášku do pečiva, maslo na vymazanie formy a kokosová múčka na vysypanie formy. Na naplnenie ovocný džem a na ozdobenie čokoládová poleva.
Suroviny: 125 mL vaječného likéru, 200 g bielej čokolády, 50 g Palmarínu alebo masla, 125 g kokosovej múčky, nahrubšie nastrúhaný kokos, papierové košíčky.
Suroviny: 600 g predného hovädzieho mäsa, soľ, cukor, ocot, 1 cibuľa, kôpor, 100 g masti, 80 g hladkej múky, 1/2 L mlieka, 1 dcl smotany na šľahanie, celé čierne korenie.
Suroviny: 500 g zemiakov, 200 g hladkej múky, soľ, 400 g zemiakov uvarených v šupke, 30 g masti, 50 g oravskej slaninky, 2 väčšie cibule, 300 g kyslej kapusty, drvená rasca.
Suroviny: 1/2 kg v šupke uvarených zemiakov, 50 g hrubej múky, 50 g detskej krupice, 1 vajce, soľ, 100 g bravčovej masti, 2 väčšie cibule, 250 g domácich kusových oškvarkov.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.