Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Suroviny: CESTO: 3 vajcia, 60 g práškového cukru, 60 g hladkej múky,
20 g kakaa, 2 lyžice oleja.
KRÉM: 200 ml mlieka, 100 g krupicového cukru, 20 g maizeny, 1 žĺtok,
50 g zomletých opražených lieskových orieškov, 150 g masla, 300 ml šľahačky,
30 g cukru.
POLEVA: 100 g čokolády na varenie, 20 g stuženého pokrmového tuku .
Suroviny: 300 g hladkej múky (Špeciál) ,30 g cukru ,40 g kvasníc, 50 ml mlieka,
40 g masla ,100 – 150 ml kyslej smotany ,2 žĺtky, 5 lyžíc rumu ,soľ ,masť alebo olej na vyprážanie ,práškový a vanilínový cukor na obaľovanie.
Suroviny: 4 zrelé broskyne (môžu byť i kompótové)
100 g práškového cukru
1 polárkový sneh
1 mrazený jahodový pretlak
200 ml šľahačkovej smotany 4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY 15 MINÚT
Suroviny: CESTO:4 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 g oleja, 1 lyžica vlažnej vody, 1 lyžica kakaa, 3 lyžice mletých orechov, 200 g hrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva.
PLNKA:
300 ml jahodového džúsu (alebo šťavy zo zaváraných jahôd), 200 g masla
150 g práškového cukru, 2 zlaté klasy, 250 g jahôd, čokoláda na ozdobenie,
tuk na vymastenie plechu .
Suroviny: 1/2 kg polohrubej múky, 50 g tuku, 300 – 350 ml mlieka, 20 g droždia
3 lyžice cukru, 1 kg rebarbory, soľ.
POSÝPKA:
150 g hrubej múky, 75 g masla , 50 g cukru .
Suroviny: 500 g gaštanového pyré (2 kocky), 150 g detských piškót, 150 g práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 125 g masla, 1 balíček olúpaných mandlí na ozdobenie, pár kvapiek rumu.
POLEVA:
100 g čokolády, 40 g stuženého tuku, 1 lyžica oleja. (Suroviny nám vystačia asi na 60 ks.)
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.