Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Suroviny: 40 g masla, 40 g cibule, 250 g miešanej koreňovej zeleniny, 150 g zemiakov, 10 g sušených húb alebo 50 g čerstvých húb, 20 g ryže, mleté čierne korenie, trocha rasce, soľ, 1 a 1/4 l vody.
Suroviny: 400 g hovädzej roštenky, soľ, 40 g masti alebo oleja, 40 g cibule, červená paprika, mleté čierne korenie, 250 ml kyslej smotany, 30 g hladkej múky, 100 g kyslých uhoriek
Suroviny: 400 g hovädzej roštenky, 60 g masti alebo oleja, 100 g cibule, 1 lyžička červenej papriky, mletá rasca, majoránka, čierne mleté korenie, soľ, 600 g zemiakov
Suroviny: 250 g suchej fazule, 1 bobkový list, 30 g masti, 30 g hladkej múky, 20 g cibule, 1 strúčik cesnaku, soľ, 250 ml kyslej smotany alebo mlieka, 20 g hladkej múky, trocha cukru a octu
Suroviny: 300 g zelených fazuľových strukov, 1,5 l vody, 200 g zemiakov, 40 g tuku, 40 g hladkej múky, 40 g cibule, 1 strúčik cesnaku, soľ, 250 ml kyslej smotany, 20 g hladkej múky, trocha cukru, podľa chuti ocot
Suroviny: 1 kg polohrubej múky, 10 g soli, 150 g práškového cukru, 180 g masla, 2 žĺtky, citrónová kôra, 40 g droždia, mlieko podľa potreby, 200 g hrozienok
Suroviny: 600 g hladkej múky, soľ, 20 g práškového cukru a podľa potreby mlieko
Kvások: 2 dl mlieka, 20 g droždia, 10 g práľkového cukru
Na posypanie: 100 g masla, 100 g maku, 80 g práškového cukru, 40 g medu
Suroviny: Na ragú: 200 g hovädzieho mletého mäsa, 1 cibuľa, 150 g paradajok, 60 g hrášku, 2 strúčiky cesnaku, 1 mozzarella
Na ryžovú vrstvu: 500 g ryže arborio na rizoto, 1,5 l vody, 2 bujónové kocky, 50 g masla, 3 vaječné žĺtka, 50 g parmezánu, vajíčka na obaľovanie, strúhanka, olej na vyprážanie
Suroviny na 1 kg mäsa: Pomer mäsa 2:1 (stehno : bôčik). 15 g cesnaku, 4 g čierneho mletého korenia, 4 g mletej rasce, 15 g mletej červenej papriky, 20 g soli
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.