dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Polievky

Kláštorná polievka

Suroviny: 1/2 kg rajčín, 100 g čerstvých šampi)ónov, malá konzerva hrášku, 100 g strúhaného ementálu, 50 g malsa, hladká múka, soľ, korenie, 100 g dusenej šunky, 2 kocky bojónu "masox", 1L vody.

| Pridané dňa 06. 01. 2009 | 4972 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Spišská polievka

Suroviny: 1 pár spišských párkov, 1/2 kg ošúpaných zemiakov, mletá sladká paprika, 50 g masti, hladká múka, rasca, soľ, korenie, kyslá smotana, 1 L vývaru (z masoxu).

| Pridané dňa 05. 01. 2009 | 3551 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Bratislavský vývar

Suroviny: 300 g hovädzieho mäsa, 1/2 kg hovädzích špikových kostí, 300 g koreňovej zeleniny-(mrkva, petržlen, zeler), 1 cibuľa, soľ, korenie, zelený hrášok (môže byť sterilizovaný), 5 vajec, zelená petržlenová vňať.

| Pridané dňa 05. 01. 2009 | 2486 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Slovenská zemiaková s kôprom

Suroviny: 1/2 L vody, 1 kocka masoxu, 1/2 kg ošúpaných zemiakov, soľ, 50 g šampiňónov, korenie, 1/2 L mlieka, maslo, hladká múka, kôpor, 1 vajce, ocot.

| Pridané dňa 05. 01. 2009 | 6718 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Údenárska polievka

Suroviny: 300 g zelených fazuľkových strukov, 1 párok, mletá sladká paprika, soľ, korenie, 50 g masla, 1/2 PL hladkej múky, 1 L mäsového vývaru (z kocky), 3 očistené zemiaky, petržlenová vňať.

| Pridané dňa 05. 01. 2009 | 2659 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Bačovská- bryndzová polievka

Suroviny: 100 g bryndze, pažítka, maslo, mletá rasca, soľ, mletá sladká paprika, 1 L mlieka (alebo cmaru), kôpor, cibuľa.

| Pridané dňa 05. 01. 2009 | 3169 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Žobrácka bryndzová polievka

Suroviny: 200 g bryndze, 50 g masla, 1 cibuľa, čierny chlieb, 1/2 L mlieka, 1/2 L vody, rasca, údená slaninka, pažítka.

| Pridané dňa 05. 01. 2009 | 2672 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Hovädzia polievka po gazdovsky

Suroviny: 300 g hovädzieho mäsa, 300 g koreňovej zeleniny-(mrkva, petržlen, zeler), 1 cibuľa, korenie, soľ, 1 vajce, 50 g hrubej múky, zelená petržlenová vňať.

| Pridané dňa 05. 01. 2009 | 2558 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Výborná špenátová polievka

Suroviny: 1 kocka mäsového bujónu, 200 g mletého špenátu (mrazený špenátový pretlak), 1 cibuľa, 3-4 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, maslo, hladká múka, 1/2 L mlieka, majoránka. Na ozdobu: 2 natvrdo uvarené vajcia.

| Pridané dňa 05. 01. 2009 | 5998 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Kelová polievka s mäsom

Suroviny: 200 g údeného mäsa, 1/2 hlávky kelu, 4 očistené zemiaky, soľ, korenie, rasca, masť, hladká múka, mletá sladká paprika, majoránka, 1L vývaru z údeného mäsa, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku.

| Pridané dňa 05. 01. 2009 | 7609 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Zeleninový krém s vajcom

Suroviny: 500 g zeleniny-(mrkva, zeler, hrášok), 50 g masla, korenie, soľ, 2 vajcia, 1 L hovädzieho vývaru (2 kocky hovädzí bujón),petržlenová vňať.

| Pridané dňa 05. 01. 2009 | 2606 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Karfiolová zámocká polievka

Suroviny: 1 Hlávka karfiolu, 50 g masla, hladká múka, 1/2 L mlieka, štipka muškátového orieška, soľ, 1 žĺtok, 1 kocka zeleninového bujónu, petržlenová vňať.

| Pridané dňa 05. 01. 2009 | 2505 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Horehronská zemiaková so syrom

Suroviny: 1/2 kg očistených zemiakov, 1 kocka hovädzieho bujónu, rasca, soľ, bravčová masť, hladká múka, 1/2 l mlieka, 1 vajce, 50 g nastrúhaného tvrdého syra.

| Pridané dňa 05. 01. 2009 | 3145 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Karfiolová polievka s oštiepkom

Suroviny: 1/2 kg hlávku karfiolu, 50 g masla, hladká múka, soľ, korenie, 1/2 L mlieka, 1 kocka zeleninového bujónu, oštiepok, petržlenová vňať.

| Pridané dňa 05. 01. 2009 | 2628 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Zelerová polievka s vajcom

Suroviny: 300 g zeleru, 50 g masla, 1 cibuľa, hladká múka, 1/2 L mlieka, 1/2 L vývaru (z kocky), soľ, korenie, vajce, čerstvá pažítka alebo petržlenová vňať.

| Pridané dňa 05. 01. 2009 | 2880 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Terchovská polievka

Suroviny: 200 g baranieho mäsa- (môže byť aj jahňacina), 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, soľ, korenie, majoránka, mletá sladká paprika,3 zemiaky, 1 PL hladkej múky, cesnak, zelené fazuľkové struky, 1 L vývaru, čerstvé huby, petržlenová vňať.

| Pridané dňa 05. 01. 2009 | 3670 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Slovenská cibuľová s bryndzou

Suroviny: 50 g údenej slaninky, 200 g cibule, 1/2 L vývaru (z kocky), 1/2 L mlieka, mletá rasca, soľ, 100 g bryndze, čerstvá petržlenová vňať.

| Pridané dňa 05. 01. 2009 | 3235 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Skautská kapustnica

Suroviny: 1 údené kollienko- (alebo údené mäso), 1 pár čerstvej údenej klobásky, 1 kg kyslej kapusty, 20 g sušených húb, 2 PL hladkej múky, 1/4 L mlieka, masť, 1 cibuľa, bobkový list, celá rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, kyslá smotana.

| Pridané dňa 29. 12. 2008 | 2393 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Kucmoch

Suroviny: 1 kg zemiakov, 1 kg kyslej kapusty, 2 cibule, 6-8 strúčikov cesnaku, bravčová masť, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, jaterničky a klobáska na opekanie.

| Pridané dňa 29. 12. 2008 | 2813 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nápoje

Červené varené víno s koňakom

Suroviny: 1,5 dcl červeného vína, 2 cl brandy-(koňaku), 1 čl medu, 1 plátok citróna, 2-3 klinčeky, štipka škorice.

| Pridané dňa 29. 12. 2008 | 3830 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nápoje

Biele varené víno

Suroviny: 1,5 dcl bieleho vína, 1 čl cukru, 1 plátok citróna, 2-3 klinčeky, štipka škorice.

| Pridané dňa 29. 12. 2008 | 54954 x prečítané | Počet komentárov: 1 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nápoje

Silvestrovský grog

Suroviny: 4 cl rumu, 2-3 klinčeky, 2 cl citrónovej šťavy, 1,5 dcl vody, škorica, cukor, koliesko citróna.

| Pridané dňa 29. 12. 2008 | 4547 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Bravčové medailónky

Suroviny: 600 g bravčovej panenky, soľ, mleté korenie, olej, rajčinový pretla, mletá sladká paprika, 1 cibuľa.

| Pridané dňa 29. 12. 2008 | 10178 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Pizza

Pizzové slimáky

Suroviny: 1/2 kg hladkej múky, 1 kocka kvasníc (40 g), 2 dcl mlieka, 1 vajce, 1 dcl oleja. PLNKA: rajčinový pretlak, oregáno, saláma, syry, klobáska, a iné suroviny podľa svojej fantázie a chuti. (čo najdeme v chladničke a čo sa hodí na pizzu).

| Pridané dňa 29. 12. 2008 | 9211 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Štefanská pečená hus

Suroviny: 1 hus (aspoň 2,5 kg), soľ, mleté čierne korenie, troška celej rasce. PLNKA: 1 žemľa, 100 g sušených sliviek namočených v koňaku, 100 g husacej alebo hydinovej pečienky, 100 g šunky, 1 kyslasté jablko, 80 g varených jedlých gaštanov - (môže byť aj gaštanové pyré), 1 vajce, 50 g strúhanky, 3 dcl šľahačkovej smotany, soľ, korenie. NA OMÁČKU: 1 cibuľa, trocha mrkvy a zeleru, 2 jablká, hydinový vývar (z kocky), smotana na varenie. PRÍLOHA: scherry rajčinky a ružičkový kel.

| Pridané dňa 25. 12. 2008 | 3644 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Gaskonské šišky

Suroviny: 1/2 kocky kvasníc-(20 g), 400 g hrubej múky, 2,5 dcl mlieka, 20 g kryštáľového cukru, 2 žĺtky, 1 celé vajce, 1 PL rumu, 40 g hrozienok, štipka soli nastrúhaná citrónová kôra, 1 PL masla, olej na vyprážanie, vaniľkový cukor na posypanie.

| Pridané dňa 25. 12. 2008 | 2868 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Pangasius zapečený so syrom

Suroviny: 700 g filetov z ryby pangasius, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mletá sladká paprika, maslo, 200 g tvrdého nastrúhaného syra.

| Pridané dňa 25. 12. 2008 | 10749 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Vianočný štedrák

Suroviny: CESTO: 1 kg hrubej múky, 1 L mlieka, 100 g kryštáľového cukru, 20 g kvasníc, 120 g Hery, 3 žĺtky, tuk na vymastenie plechu. PLNKY: Lekvárová plnka: 250 g slivkového lekváru, 1 čL citrónovej kôry. Orechová plnka: 250 g mletých orechov, 30 g piškót, 2 dcl mlieka, 80 g kryštáľového cukru, 1 vaniľkový cukor, 10 g masla, 1 čL citrónovej kôry. Maková plnka: 200 g mletého maku, 2 dcl mlieka, 120 g kryštáľového cukru, 1 vaniľkový cukor, 10 g masla, 1 čL citrónovej kôry. Tvarohová plnka: 300 g tvarohu, 80 g kryštáľového cukru, 1 vaniľkový cukor, 10 g masla, 2 vajcia, 20 g hrozienok, citrónová kôra.

| Pridané dňa 23. 12. 2008 | 3407 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Vianočná kyselica

Suroviny: 1,5 L vody, 200 g sušených húb, 2,5 dcl kyslej smotany, 4-5 zemiakov, 100 g sušených sliviek, 2 PL hladkej múky, soľ, biele mleté korenie, ocot, cukor, tekuté ochucovadlo (maggi).

| Pridané dňa 23. 12. 2008 | 2592 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Prievidzská hríbová polievka

Suroviny: 300 g sušených hríbov, 1/4 kg zemiakov, 150 g oravskej slaninky, 1 cibuľa, 2 PL hladkej múky, majoránka, soľ, korenie, rasca, petržlenová vňať.

| Pridané dňa 23. 12. 2008 | 2817 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Vianočné opekance

Suroviny: 400 g hladkej múky, štipka soli, 20 g kvasníc, 4 dcl mlieka, 80 g masla, 100 g mletého maku, 100 g medu, 50 g práškového cukru. / Tento recept pochádza z Vranova n/ Topľou./

| Pridané dňa 23. 12. 2008 | 3756 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nápoje

Vínový punč

Suroviny: 6 dcl červeného vína, 3 PL kryštáľového cukru, 2 dcl pomarančovej šťavy, 1 jablko, 100 g sušených fíg, 50 g olúpaných sekaných mandlí, 1/2 čl mletej škorice, 3 klinčeky, 1/2 dcl brandy.

| Pridané dňa 23. 12. 2008 | 4390 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Losos v marináde

Suroviny: /suroviny na 6 porcií/ 1 kg plátkov z lososa, olej. MARINÁDA: 1,5 dcl oleja, 1 čL soli, 2 čL horčice, 2 čL kečupu, 1/2 čL korenia Garam masala, 1/2 čilí, 1/2 čL mletého čierneho korenia, 1 čL mletej sladkej papriky, 3-4 strúčiky cesnaku.

| Pridané dňa 23. 12. 2008 | 5182 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Ryby

Opečené pstruhy na smotane

Suroviny: 4 pstruhy, 50 g masla, 1 dcl bieleho víba, 1 čL muškátového kvetu, 2,5 dcl šľahačkovej smotany, hladká múka, soľ, citrón, 4 PL brusnicového kompótu.

| Pridané dňa 23. 12. 2008 | 3368 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Pikantná kapria polievka

Suroviny: 400 g mäsa z kapra (hlava a odrezky), 1 veľká cibuľa, 1 PL masla, 2 PL rajčinového pretlaku, 3 sladkokyslé sterilizované uhorky, 2 PL kapár,citrónová šťava, kôpor alebo petržlenová vňať (aj sušené), mleté čierne korenie, soľ, 1 feferónka, vegeta.

| Pridané dňa 23. 12. 2008 | 2644 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 666-700 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18645 hl.)
 
Jednoduché (5955 hl.)
 
Lacné (5736 hl.)
 
Overené - tradičné (5350 hl.)
 
Je mi to jedno (5296 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 40982
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server