dedoverecepty


Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.

Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.




Múčne jedlá

Vlkolínsky meteník

Suroviny: 700 g hladkej múky, 400 g kyslej kapusty, 4 - 5 dl mlieka, soľ, olej, cesnak

| Pridané dňa 27. 03. 2011 | 7484 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Falošné bryndziaky

Suroviny: 6-5 zemiakov, cibuľka, slaninka, 400 - 500 g hladkej múky, soľ

| Pridané dňa 27. 03. 2011 | 4610 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Pizza

Pizzové rožky

Suroviny: Rožky, kečup, 1-2 strúčiky cesnaku, oregano alebo korenie na pizzu, nastrúhaný tvrdý syr, soľ, čierne mleté korenie

| Pridané dňa 27. 03. 2011 | 4930 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Marcipán s medom

Suroviny: 125 g sušeného mlieka, 250 g práškového cukru, 1 PL medu, 1 malá mocca lyžička Cery, voda podľa potreby

| Pridané dňa 27. 03. 2011 | 4328 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kuracie rezne pod kapustou

Suroviny: kuracie prsia - rezne, kyslá kapusta, cibuľa, olej, farebné korenie, rasca, vajcia, biely jogurt, vegeta

| Pridané dňa 27. 03. 2011 | 4809 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Smotanový pečený posúch

Suroviny: 400 g polohrubej múky, 1/2 kocky kvasníc, 3-5 dl mlieka, 1-2 dl oleja, 1 čl cukru, soľ, 1 kyslá smotana, 1 vajce, vegeta, kôpor

| Pridané dňa 27. 03. 2011 | 10882 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Bravčové rezne so zemiakovým ježkom

Suroviny: 500 g zemiakov, 500 g bravčového karé, 2 mrkvy, 2 petržleny, 250 ml bieleho jogurtu, 250 ml šľahačky, 100 g polohrubej múky, soľ, 2 vajcia, čierne mleté korenie, olej

| Pridané dňa 27. 03. 2011 | 3387 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Veľkonočná pnka

Suroviny: staršie rožky, na 1 rožok: 25 g údeného mäsa, 2 vajcia, soľ, petržlenová vňať, mladá žihľava, masť

| Pridané dňa 27. 03. 2011 | 3639 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Divinová zeleninová zmes

Suroviny: paštrnák, mrkva, petržlen, cibuľa, rajčiny, mleté čierne korenie a trocha soli

| Pridané dňa 27. 03. 2011 | 3440 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zemiaky

Zemiaky pani domácej

Suroviny: 1 kg zemiakov, cibuľa, korenie, soľ, materiná dúška, petržlenová vňať, údená slaninka, rajčiny, masť, alobal

| Pridané dňa 27. 03. 2011 | 3647 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Ochucovacia solená zeleninová zmes

Suroviny: 1 kg petržlenu, 250 g zeleru, 250 g karfiólu, 250 g kelu, 250 g mrkvy, 250 g kalerábu, 5 červených paprík, 5 zelených paprík, 500 g soli

| Pridané dňa 27. 03. 2011 | 3342 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Zelenina

Domáci chren

Suroviny: chren, ocot, voda, cukor, soľ

| Pridané dňa 27. 03. 2011 | 16264 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Maškrty

Babičkin marcipán

Suroviny: 1/2 kg sladkých mandlí, 12 ks horkých mandlí, pomarančová šťava, 10 - 20 g mletých kardamónových semien, práškový cukor

| Pridané dňa 27. 03. 2011 | 3352 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Studené jedlá

Plnený sendvič

Suroviny: 1 sendvič, 130 g Ramy, 100 g šunky, 100 g údeného mäsa, 100 g tvrdého syra, 2 vajcia uvarené natvrdo, 2 sterilizované uhorky, 1 zelená a 1 červená paprika, 1 cibuľa, 2 čl dijonskej horčice, 3 čl sardelovej pasty, soľ

| Pridané dňa 27. 03. 2011 | 4750 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Dobré pečené buchty s lekvárom

Suroviny: 500 g polohrubej múky, 150 g Hery, 20 g kvasníc, 1 čl kryštáľového cukru, 2 dl mlieka, 1 vajce, 50 g práškového cukru, 1 Pl citrónovej šťavy, stipka soli, slivkový lekvár, maslo, práškový cukor na posypanie

| Pridané dňa 26. 03. 2011 | 6784 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kurča Marengo

Suroviny: 1 kurča, 1 PL pretlaku, 15 malých cibuliek, 15 malých hríbikov (šampiňónov), 1 dl bieleho vína, 1 dl vývaru (z kocky), 50 g masla, 1 strúčik cesnaku, 10 g hladkej múky, korenie, soľ, olej, petrželka.

| Pridané dňa 26. 03. 2011 | 5068 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Zapekané kuracie rezne

Suroviny: 8 plátkov kuracích pŕs, 1 cibuľa, 200 g čerstvých šampiňónov, 100 g šunky, 8 plátkov syra, 1 kyslá smotana, korenie, soľ

| Pridané dňa 26. 03. 2011 | 4275 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Pikantná bravčovina s pečeňou

Suroviny: 400 g bravčového stehna alebo panenky, 200 g bravčovej pečene, olej na opekanie, 1 cibuľa, 1 čl mletej papriky, 1 PL vegety, 1-2 feferónky, 1 dl piva, 1 PL kečupu, 1/2 PL worcestrovej omáčky, korenie, soľ

| Pridané dňa 26. 03. 2011 | 3976 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Nátierky

Mäsová nátierka

Suroviny: 300 g vareného hydinového mäsa, 1 cibuľa, 200 g rastlinného masla resp. Rama, 3 PL majonézy, 1 PL horčice, 1 PL worcestru, korenie, soľ

| Pridané dňa 26. 03. 2011 | 3853 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Cibuľová polievka s pažítkou

Suroviny: 200 g cibule, 20 g masti, 1,25 l vody, 1 bujónová kocka (Masox), 40 g nastrúhaného Eidamu, zväzok pažítky, korenie, soľ, chlieb

| Pridané dňa 26. 03. 2011 | 3352 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Cesnakové mleté rezne

Suroviny: Bravčové mleté mäso, 2 vajcia, korenie, soľ, 2-3 strúčiky cesnaku, strúhanka, olej

| Pridané dňa 26. 03. 2011 | 3735 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Cesnakové rezne naopak 2

Suroviny: Jogurt, vajcia, cesnak, soľ, strúhanka, olej, rezne z kuracích pŕs

| Pridané dňa 26. 03. 2011 | 5071 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Cesnakové rezne naopak

Suroviny: Bravčové rezne (stehno alebo karé), korenie, soľ, cesnak, strúhanka, 2 vajcia, olej

| Pridané dňa 26. 03. 2011 | 5607 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Bravčové mäso

Pikantná bravčová panenka

Suroviny: 300 g panenky, olivový olej, sušený cesnak, mleté čierne korenie, korenie čubrica, garam-masala, soľ

| Pridané dňa 26. 03. 2011 | 4416 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Omáčky

Tvarohová gurmánska omáčka

Suroviny: 200 g tvarohu, 250 g kyslej smotany, biele korenie, soľ, petržleka, pažítka

| Pridané dňa 26. 03. 2011 | 3384 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Omáčky

Holandská omáčka na špargľu

Suroviny: 2 žĺtky, 2 PL citrónovej šťavy, 125 g masla, 125 g kyslej smotany, 1 čl rajčinového pretlaku, 2 rajčiny, soľ, štipka cukru, karí korenie, bazalka

| Pridané dňa 26. 03. 2011 | 4960 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Polievky

Sikulská polievka

Suroviny: 250 g hovädzieho mäsa (teľacieho alebo baranieho), 3 - 4 zemiaky, 250 g fazuľových strukov, 1 strúčik cesnaku, 1 - 2 dl smotany, saturejka, bobkový list, soľ

| Pridané dňa 24. 03. 2011 | 3779 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Slané pečivo

Slané tyčinky

Suroviny: 1/2 kg múky, 80 g Hery, 25 g kvasníc, 1 čl soli, 1 dl kyslej smotany, vajce, rasca

| Pridané dňa 24. 03. 2011 | 4126 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Múčne jedlá

Pivové rožky

Suroviny: 20 g kvasníc, 50 ml mlieka, 1/2 kg múky, 60 g masla, 1 čl soli, rasca

| Pridané dňa 24. 03. 2011 | 4153 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Špeciality

Nakladaný zázvor

Suroviny: 2 veľké korene zázvoru cca 20 cm, soľ, 2 šialky ryžového octu, 14 PL cukru

| Pridané dňa 24. 03. 2011 | 4356 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Studené jedlá

Pažítkový krém

Suroviny: 4-5 vajec, 50 g masla, 1 dl smotany, 2 zväzky pažítky, korenie, soľ

| Pridané dňa 24. 03. 2011 | 4233 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Omáčky

Pažítková omáčka

Suroviny: 3 vajcia, 2 dl smotany, 1 veľký zväzok pažítky, citrónová šťava, soľ

| Pridané dňa 24. 03. 2011 | 3646 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Kurací "Beťár" perkelt

Suroviny: 1 kg kurčaťa, 150 g cibule, 15 g mletej papriky, 150 g húb, 1 strúčik cesnaku, rajčinový pretlak, soľ

| Pridané dňa 24. 03. 2011 | 3840 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Hydina

Sedmohradské kurča s palinou

Suroviny: 1 kurča, 1 PL oleja, 1 PL masla, cibuľa, mrkva, 1 pohárik koňaku, 1 pohárik bieleho vína, 1 žĺtok, 1 dl smotany, palina dračia, korenie, soľ

| Pridané dňa 24. 03. 2011 | 3423 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek

Omáčky

Studená koreninová omáčka

Suroviny: 2 PL horčice, 1 vajce, 1 PL oleja, šťava z citróna, kôpor, majoránka, petržlenová vňať, potlačený muškátový orech a nové korenie, 1 dl smotany (alebo minerálky)

| Pridané dňa 22. 03. 2011 | 3571 x prečítané | Počet komentárov: 0 | Pridať komentár | Informačný e-mailVytisknout článek
index | 71-105 | predchádzajúci | nasledujúci | Celkom 1965 článkov

Dobrý deň


Kliknite a surfujte ďalej. Časovač vás upozorní.

Anketa
Aké recepty najradšej a najčastejšie varíte?

Rýchle (18701 hl.)
 
Jednoduché (6008 hl.)
 
Lacné (5795 hl.)
 
Overené - tradičné (5415 hl.)
 
Je mi to jedno (5355 hl.)
 

Celkom hlasovalo: 41274
Grafika - ponuka a dopyt
 
Grafika - ponuka a dopyt
Verejná skupina
Pridať sa do skupiny
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
 

Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku. Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.

Web site powered by phpRS PHP Scripting Language MySQL Apache Web Server